Selüloz-İş Sendikası Genel Merkez Olağan Genel Kurulu, 17-18 Ekim 2009 tarihlerinde İzmit'te yapıldı. Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şube Başkanı İlhan Aktaş, 206 delegenin 114'nün oyunu alarak Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.
Divan Başkanlığını Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun yaptığı kongrede İlhan Aktaş, mevcut Genel Başkan Ergin Alşan'ın listesinden Genel Başkan Vekili Eğitim ve Teşkilat Sorumlusu olarak aday oldu.
Aktaş, kongrede yaptığı konuşmada, "İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle zor bir süreç geçiriyoruz. Bu zor dönemi aşmanın tek yolu, her koşul ve şartta birlikte hareket etmekle olur" dedi.Çaycuma Şubesi'nin 30 delegeyle temsil edildiği kongrede, delegelerin tamamı oy kullanırken, İlhan Aktaş'ın bu göreve seçilmesi OYKA ve Meteksan işyerlerinde sevinçle karşılandı.Kongreden sonra bir açıklama yapan İlhan Aktaş, kendisine verilen destek ve güvenden dolayı tüm delegelere teşekkür ederken, Çaycuma Şube Başkanlığı görevine getirilmesi beklenen Şube Başkanvekili Süleyman Karakabak'ın bu görevi layıkıyla yapacağına yürekten inandığını belirtti. İlhan Aktaş'ın yerine gelecek olan Süleyman Karakabak, 3 dönemdir şube başkanvekilliği görevini yürütüyor. Evli ve iki çocuk babası olan Süleyman Karakabak, 1989 yılından bu yana eski adıyla SEKA yeni adıyla OYKA işyerinde çalışıyor.