Zonguldak Türk Ocağı,  ulusal düzeyde desteklenme ve sürdürülmesini düşünerek başlatmış oldukları 'Bayrağına Sahip Çık' kampanyası için Samsun’a gitti.  Samsun Türk Ocağını Ziyaret ederek ve Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı Ocak Yetkilisine teslim ederek kampanyaya aktif destek aldıklarını bildiren Zonguldak Türk Ocağının açıklaması şöyle:

 

Samsun Şubemize yapılan ziyarette son günlerde Türklük, Bayrak, Dil, Toprak gibi Türk Milleti için büyük önem ve değere sahip kavramlara saldırıların artması, bu saldırılara Güvenlik güçleri ve Devlet yetkilileri tarafından gerekli yaptırımların uygulanmaması, musul başkonsolosluğunun basılması sonrası dış ilişkilerde dahi kesin ve net tavır konulmaması gibi olayların Büyük Türk Milletinin Yüreğini yaralamakta olduğu, Bayrağımızı, Türklüğümüze, dilimize ve değerlerimize her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gerektiği Yavuz Şeref tarafından dile getirilerek başlatılan kampanya hakkında bilgi veridi.

 

Samsun Türk Ocakları Şubesi de  ‘ Zonguldak Türk Ocağının başlatmış olduğu kampanyayı yakından takip ettiklerini, ulusal düzeye taşımak için elinden gelen her bir katkıyı göstereceklerini ve bu kampanyayı sürdüreceklerini ‘  belirterek, ‘ Ayyıldız’lı Al Bayrağımız bizim namusumuzdur, bu nedenle Şanlı Türk Bayrağımızı göğsümüzü gererek her zaman gönderde tutacağımızın sözünü büyük Türk Milleti önünde veriyoruz ‘ diyerek kampanyaya desteklerini bildirdiler. Üniversitedeki görevi ve sınav zamanı olması nedeni ile Ziyaretimizde bulunmayan fakat telefonla arayarak desteklerini ileten Samsun Türk Ocağı Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer ÇAĞLAYAN a de teşekkürlerimizi sunarız.

 

Zonguldak Türk Ocağı olarak  bundan sonraki süreçte de diğer Ocak şubelerimizi, sivil Toplum Kuruluşlarımızı, Odalarımızı ve Esnaflarımızı da ziyaret ederek bu hareketi sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu nokta da her zaman ki gibi öncelikle basınımızdan, her bir kesimden ve Şubelerimizden Aktif destek bekliyoruz.