Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin bir üyesi daha akülü sandalyeye kavuştu. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırseverin bağışladığı sandalye sahibine teslim edildi. Dernek Başkanı İsmail Şentürk, şu ana kadar derneklerine akülü sandalye almak için başvuran engelli sayısının 65 olduğunu kaydetti.

 

Şentürk, Ramazan aylarında iş adamları ve hayırseverlerin düzenledikleri iftar yemeklerinde ihtiyacı olmayan birçok ismi bir araya getirdiğini hatırlatarak, “O iftar yemeklerinde ihtiyacı olanların çağrılmaması bir yana, iftar sonrasında her şey unutuluyor. Bugün bir iftar masrafı kadar olan miktar ile bir akülü araba alınabiliyor. Biz kendilerinden para istemiyoruz. Akülü arabaları kendileri alabilirler” dedi.

 

 

Bedensel özürlü üyelerinin akülü araba almaları halinde yaşamlarının biraz daha kolaylaşacağını dile getiren Şentürk, "Bugün akülü araba bekleyen 65 üyemiz, bizden gelecek güzel haberleri bekler durumda. Onların bu isteklerini maalesef dernek olarak karşılama gücümüz yok. Ancak hayırsever vatandaşlarımızın yapacakları yardımlarla ben inanıyorum ki bu sandalyeleri çok rahat alabiliriz. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımızın sesimize kulak vermesini istiyorum." dedi.

 

"BİR İFTAR İÇİN HARCADIKLARI PARA

SANDALYE ALMAYA YETERLİ OLACAK"

 

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde akülü arabaların fiyatlarına da değinen Şentürk, "Ramazan aylarında iş adamlarımız hayırseverler düzenledikleri iftar yemeklerinde ihtiyacı olmayan birçok ismi bir araya getiriyor. O iftar yemeklerinde ihtiyacı olanların çağrılmaması bir yana, iftar sonrasında her şey unutuluyor. Bugün bir iftar masrafı kadar olan miktar ile bir akülü araba alınabiliyor. Biz kendilerinden para istemiyoruz. Akülü arabaları kendileri alabilirler. Gelip teslim edebilirler. Hatta isimlerinin açıklanmasını istemiyorlarsa bugün yaptığımız gibi sandalyeyi biz teslim ederiz. Yeterki bizlere daha doğrusu akülü araba bekleyen özürlü üyelerimizin isteklerini yerine getirebilelim. Onların bu arabayı alması demek hayatlarının daha da kolaylaşması demek. Sağolsun Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları bu konuda bizlere çok büyük destek sağlıyor. Ben diğer hayırseverlerden bu konuya daha büyük destek vermelerini istiyorum." diye konuştu.

"KATKISI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"

Edirne’nin Keşan ilçesinde 2008 yılında geçirdiği kaza sonrası, beline düşen kaya parçasının omuriliğini zedelemesi sonucu belden aşağısı tutmayan Murat Bozkurt ise akülü arabasına kavuşmanın sevincini yaşadı. Yaşar (8) ve Tuncay (7) isminde iki çocuk sahibi olan Bozkurt, eşi Şermin Bozkurt’un yardımları ile hayata tutunmuş. Akülü arabayı almadan önce eşi ve çocuklarının yardımı ile Çaylıoğlu köyüne bağlı Güllük Köyü Çubuklu mahallesinde yaşamını sürdürmeye çalışan Bozkurt yaşadığı zorlukları anlattı. Bozkurt “Geçirdiğim kaza sonrasında hayatım alt üst oldu. Bana verilen destek sayesinde bugün hayata tutundum. Ama tekerlekli sandalye ile her yere gidemiyordum. Mutlaka birisinin ya da birilerinin bana yardım etmesi gerekiyordu. Ancak bu olay akülü arabanın gelmesi ile son buldu. Bundan sonra kimseye muhtaç olmadan kendi başıma istediğim yere gideceğim. Bu benim için çok büyük kolaylık olacak. Bana ve aileme bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ederim.” dedi.
Bedensel özürlü Murat Bozkurt, akülü arabası ile dernek binasında ayrılarak, yine dernek tarafından kendisine tahsis edilen araba ile Çaylıoğlu’na bağlı Güllük köyü Çubuklu mahallesindeki evine döndü.