Almanya’da madenden emekli 64 yaşındaki Ramazan Yıldız ve arkadaşı emekli öğretmen Mehmet Erdoğan, topladıkları yardımlarla aldıkları akülü tekerlekli sandalyeyi, Zonguldak’a getirerek, doğuştan engeli 21 yaşındaki Kader Dönmez’e teslim ettiler.
Bartın’dan uzun yıllar önce Almanya’ya giderek madenden emekli olan 64 yaşındaki Ramazan Yıldız ve emekli öğretmen 65 yaşındaki Mehmet Erdoğan’ın arabası ile birlikte 3 bin 200 kilometre yol kat ederek, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi’ne getirdikleri akülü tekerlekli sandalyeyi, doğuştan engelli 21 yaşındaki Kader Dönmez’e teslim etti.
Teslim törenine; Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, akülü tekerlekli sandalyeyi getiren Ramazan Yıldız ve Mehmet Erdoğan, engelli Kader Dönmez ve ailesi katıldı. 
Akülü tekerlekli sandalyeyi kendi imkanları ve topladıkları yardımlar ile aldığını belirten Ramazan Yıldız, şöyle konuştu;
“Daha önce yaz tatili için geldiğimde, doğuştan engelli Kudret Dönmez kızımızı tanıdım. Ona akülü tekerlekli sandalye için söz vermiştim. Almanya’ya döndüğümde kendi imkanlarım ve topladığım bağışlar ile akülü arabayı aldım. Bin Avro değerindeki akülü tekerlekli sandalyeyi Türkiye’ye getirmemde ise, arkadaşım emekli öğretmen Mehmet Erdoğan yardımcı oldu. Özel arabasıyla birlikte Almanya’dan yola çıktık. Önce İzmir’e, oradan ise Zonguldak’a geldik. Toplam 3 bin 200 kilometre yol kat ederek akülü tekerlekli sandalyeyi engelli kızımıza teslim ettik. Çok mutluyum, kızımız ailesine bağlı kalmadan istediği zaman arabası ile dolaşır ve eve bağımlı kalmaz. Ben ve arkadaşım, daha önce Gölcük depreminde de eşya yardımı yaptık. Başka vatandaşlarımızın da bu tür yardım yapmalarını gerektiğini düşünüyorum.”
Doğuştan engelli olduğunu söyleyen Kader Dönmez ise, “Çok mutluyum. Artık istediğim gibi gezeceğim, dolaşacağım. Eve bağımlı kalmayacağım. Bana akülü tekerlekli sandalyeyi getiren Ramazan ve Mehmet amcalara çok teşekkür ediyorum. Onları çok seviyorum” dedi.