Belen köyünde, 7 Aralık 2009 tarihinde elektrik kontağından çıkan yangın sonucu evi tamamen yanan Akyüz ve ailesi yardım bekliyor.

Alaplı Belen Köyünde, 7 Aralık 2009 tarihinde elektrik kontağından çıkan yangın sonucu evi tamamen yanan Akyüz Ailesi yardım bekliyor.
Evi yanan Hakibay Akyüz, eşi, oğlu, gelini ve torunlarıyla birlikte ikamet ettikleri ahşap evlerinin, 7 Aralık 2009 günü öğleden sonra aniden alev aldığını ve çok kısa sürede her tarafı saran alevlerden canlarını zor kurtarabildiklerini bildirdi. Evlerinin tamamen yandığını ifade eden Akyüz, "Şu anda 7 aile bireyi ile diğer oğlu olan Hüseyin Akyüz'ün evinde kalıyoruz. Zaten onların ailesi 10 kişi. 7 kişi de biz gidince, 17 kişi mecburen aynı evde yaşamaya çalışıyoruz. Yangından hiçbir şeyimizi kurtaramadık. Ancak canımızı kurtarabildik. Hayırseverlerden tekrar bir eve kavuşabilmek için yardım etmelerini bekliyoruz" dedi.
Yangının çıkış anını gözyaşları içinde anlatan Hakibay Akyüz, şunları kaydetti:
"Biz öğle yemeğinde sonra evin salonunda çay içiyorduk. Bir anda evde bir koku yayıldı. Koşarak kokunun geldiği yeri aramaya başladık. Yatak odasına girmek için kapıyı açtığımda odanın içinin alevlerle kaplı olduğunu gördüm. Çocuğum oda içinde yatıyordu. Dumandan dolayı uyanmış odadan çıkmış yoksa çocuğum içerde yanacaktı. Ev ahşap olduğundan alevler bir anda tüm evi sardı. Canımızı ve evimizin altındaki hayvanlarımızı kurtarmanın telaşına düştük. Evi terk ettik. O esnada gözüme duvarda asılı Kuran'ı Kerim ilişti. Yanmaya başlayan Kuranı Kerimi duvardan aldım yanmakta olan evi terk ettik. Kuranı Kerimi Hacca gittiğimde almıştım. Yangın büyük bir ihtimalle elektrik kontağından çıkmış, çünkü komşularımız evin çatısında yangın çıktığını söylediler. Bu kış şartlarında 7 kişilik aile olarak Hüseyin Akyüz'ün evine sığındık. Onlarda 10 nüfus olunca 17 kişi aynı evde kalmak zorunda kalıyoruz. Yanan evden canımızı ve iki hayvanımızı canlı olarak kurtardık.  Başka hiçbir şey kurtaramadık. Alaplı Belediyesinden giyim yardımı aldık. İlçe Kaymakamlığı da bizlere yardım edeceğini bildirdi. Devletimizden ve Belediyemizden Allah razı olsun. Köy Muhtarımız bize her konuda yardımcı olacağını yeni bir ev yapılması için devlet ve iş adamları ile çalışma yapılması için aracı olacağını söyledi. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Devletimizden bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Torunlarım okuyor. Yangında torunlarımın okul eşyaları, kitapları ve defterleri yandığı için torunlarım okula deftersiz ve kitapsız gidiyor. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yardım bekliyoruz. Ailece çok mağdur durumdayız."