Genel Maden İşçileri Sendikası Eğitim Sekreteri ve Genel Başkan Adayı Eyüp Alabaş, 30 Mart 2011 tarihinde bir basın toplantısı düzenleyerek Genel Merkez Yönetimine adaylarını açıkladı.

Alabaş, şunları söyledi;

 

“SEÇİLEN ARKADAŞLARIMIZ KISA SÜREDE UYUM SAĞLADI”

“Genel Maden İşçileri Sendikamızın 9. Olağan Genel Kurulunu 9-10 Nisan 2011 tarihlerinde Sendikamızın Genel Merkezi’nde, Şemsi Denizer toplantı salonumuzda yapacağız.

Maden işçisi arkadaşlarımızın yoğun bir katılımıyla gerçekleşen delege seçimlerinden sonra, şube kongrelerimizi de demokratik bir olgunluk içinde tamamladık. Görevde olan bazı arkadaşlarımız güven tazelerken, bazı arkadaşlarımız da görevi başka arkadaşlarımıza devretti.  Seçilen arkadaşlarımız, tüm maden işçilerinin sorumluluğunu taşıdıklarını bilerek kısa sürede görevlerine uyum sağladılar.

Herkes, maden işçisinin ve sendikamızın birliğini, beraberliğini bozacak davranışlardan uzak durdu.

Genel kurulların temel amacı güven tazelemek ve güç kazanmaktır.  Sendikamız da bu anlayışla bu süreci devam ettiriyor. Genel Maden İşçileri Sendikası her zaman tabanın söz ve karar sahibi olması ilkesini koruduğu için, her genel kurul sonrasında bir dinamizm kazanmıştır. Biz de bu sürece ve geleneklerimize bağlı olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Her adımımızı zamanında ve yerinde atıyoruz. Hiç kimseyi kırmadan ve dışlamadan; tüm maden işçilerinin sahipleneceği ve onlara önderlik edebilecek kadroların görev alması için ince eleyip sık dokuyoruz. Zonguldak’ta, Genel Maden İşçileri Sendikası’nın görev ve sorumluluğunu bilerek hareket ediyoruz.

 

ADAYLARIMIZI MADEN İŞÇİLERİ ÖNERDİ

Genel Merkez Genel Kuruluna hazırlanırken, Şube kongrelerimizin sonrasında, şube yöneticileri ve şubelerimizingenel kurul delegeleri ile yakın ilişki içinde olduk. Arkadaşlarımızın düzenlediği toplantılara katılarak, görüş ve önerilerini aldık.

Bölgelerdeki arkadaşlarımızın en geniş anlamda desteğini alan arkadaşlarımızı tespit ettik. Daha doğrusu, bölgelerde tabanın desteğini alarak gelen arkadaşlarımız, bize kendi adaylarını önerdiler. Elbette ki herkes bizim arkadaşımızdır, ama öncelik her zaman maden işçisinindir. Kendi duygularımız ile değil, maden işçisi arkadaşlarımızın verdiği yön doğrultusunda adımlar atıyoruz.

Tabanın gösterdiği yön doğrultusunda,Genel Kurul delegelerimizle birlikte, Genel Maden İşçileri SendikasınınGenel Merkez Yönetim Kurulunu oluşturacağız. Hiç şüpheniz olmasın; Şube Yöneticileri gibi Genel Merkez Yönetimi de, tabanın desteğini almış arkadaşlarımızdan oluşacaktır.

Sendikamızın Genel Kurulu yaklaşık 300 delegeden oluşuyor. Her şubemiz, bünyesinde bulunan üye sayısı ile orantılı olarak,  genel kurul delegesine sahip. Bildiğiniz gibi bu genel kurulda 5 yönetici seçilecek.  Yani sayımız 2 azalacak. Bizim amacımız, Genel Merkez Yönetimini, tüm delege arkadaşlarımızın desteğini alarak oluşturmaktır. Böylece güçlü bir yönetim kurulu ve güçle bir sendika için önemli bir adım atmış olacağız. Bildiğiniz gibi ben Eyüp Alabaş olarak, arkadaşlarımın desteğini alarak Genel Başkan adaylığımı sizlere açıkladım.

 

GENEL MERKEZ YÖNETİMİNE ADAYLAR

Şimdi diğer Yönetim Kurulu adaylarımızı açıklıyorum;

Genel Başkan Yardımcılığına İsmet Demirhan, Genel Sekreterliğe Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreterliğe Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreterliğine Osman Tutkun, arkadaşımızı aday olarak Genel Kurula sunacağız. Tabii ki, Genel Kurul delegesi olan tüm arkadaşlarımızın,  tüm organlara aday olma hakkı vardır.  Son kararı, Sendikamızın en üst organı olan Genel Kurulumuz verecektir.

 

TABANDA GÜVEN TAZELEDİK

Halen Genel Eğitim Sekreteri olarak görev yapan bir Genel Başkan adayı olarak, kendi açımdan da bu süreci eksiksiz tamamlama gayreti içindeyim. Önce delege olarak güven tazeledim.

Sonra şube genel kurulumuzda güven tazeledim.

Sonra tüm şubelerimizle görüşmeler yaparak düşüncelerimi ifade ettim ve onların desteğini aldım.

Sonra Genel Başkan adaylığımı, arkadaşlarımla birlikte açıkladım.

Sonra tüm şubelerle görüştüm ve Şimdi de Yönetim Kurulu arkadaşlarımı açıkladım.

Sendikamızda bir Genel Başkan boşluğu oluştuğunda,  yani mevcut Genel Başkan kendi bölgesinden onay alamayınca, şahsıma yönelen tüm baskılara rağmen, çıkarcı ve duygusal bir adım atmadım.

Yine aynı anlayışla bu süreci sürdürmeye çalışıyorum.

 

MADEN İŞÇİSİ DIŞINDA DESTEK ARAMAYA İHTİYACIMIZ YOK

Bu genel kurul sürecinde de,her zaman olduğu gibi maden işçisinin dışında bazı güçler, bu süreçten nemalanmak için bizi sokağa taşımak istediler. Biz buna izin vermedik.  Çünkü son kararı verecek olan maden işçileridir.

Onlar sokakta söylenenlere değil, yönetici konumundaki arkadaşların kendilerinden duyduklarına inanırlar ve en küçük bir şüpheleri varsa her şeyi açık açık sorarlar. Biz maden işçilerine güvendiğimiz ve onay alarak geldiğimiz için,  başka arayışlar içinde olmayız. Sendikamızı sokağa çekmek isteyenler büyük çaba sarf ediyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Bizim, maden işçisi dışında bir destek arama ihtiyacımız yoktur.

Ve bizim sorunlarımızı tartışacağımız, çözümlerimizi önereceğimiz tek yer sendikamızın genel kuruludur.

Genel kurul, sendikamızın ve maden işçisinin en üst organıdır.  Kimse onun üzerinde değildir. Maden işçilerinin seçtiği delegeler oraya gelir ve bize herşeyi sorarlar,  kendi önerilerini de ortaya koyarak bize yön verirler.

Bizim, maden işçisinden ve kendimizden hiçbir şüphemiz yoktur.

 

MAKAMI MADEN İŞÇİSİ VERİR, MADEN İŞÇİSİ ALIR

Toplu sözleşme görüşmelerinin sürdüğü, genel seçim atmosferinin Türkiye’yi sardığı şu günlerde her zamankinden çok birliğe beraberliğe ihtiyacımız var.

Biz bu anlayışla mücadelemizi sürdürüyoruz.

Sendikada makamı maden işçileri verir, maden işçileri alır.

Yöneticilerin bilgisini, becerisini, tecrübesini, samimiyetini maden işçileri sorgular ve kararlarını buna göre verirler. Kimisine teşekkür ederek gönderirler, kimisini elinden tutup görevlendirirler.

Biz görüyoruz ve inanıyoruz ki maden işçisi bilgisine, becerisine, tecrübesine ve samimiyetine güvendiği insanlara demokratik bir tavırla taban seçimlerinde destek vermiştir.

Demokrasinin “D” sini bilenler bunu anlar ve hoşgörüyle karşılarlar.

Genel Maden İşçileri Sendika’nın Genel Kurulu;

Seçimleri alarak, tabandan onay alarak gelmiş adayların projelerinin tartışıldığı bir genel kurul olmalıdır.

Tabandan onay alamayanların genel başkan adaylığını tartışmak bu sendikanın demokrasi kültürüne yakışmaz.

Uzun zaman sendikacılık yapan bir arkadaşın hala bunu anlamamış olması da üzücüdür.

Eğer bize güven duymuyorsa ve bizi yetersiz buluyorsa,  o zaman seçim kazanmış arkadaşlardan başka bir arkadaşımızı desteklese daha inandırıcı olurdu. En doğru kararı Genel Kurulun vereceğine olan inancımla hepinize tekrar teşekkür ediyorum.”