Kdz. Ereğli dört bir yandan kirlenmeye/ kirletilmeye devam ediliyor. Bölgenin en bakir sahillerinden biri olan Alacaağzı denizindeki kirlenme; kara ulaşımının zor olduğu bölgeye balık tutmaya gidenlerin çektiği fotoğraflarla tespit ettiği karelerde ortaya çıkıyor.

Kdz. Ereğli'nin son yıllardaki çevre kirlenmesinin hızla arttığı belediye plajındaki altın sarısı kumun grileşmeye başlaması ile çok somut bir biçimde gözlenirken, kentin öteki yakasında da belki de denetimsizlikten dolayı yoğun bir çevre kirlenmesi ile karşı karşıya kaldığını duyarlı okuyucularımızın gönderdiği fotoğraflardan da öğreniyoruz.
Kandilli'de yaşayan ve kimi zaman amatör olarak balıkçılık yapan bazı okuyucularımızın Alacaağzı sahillerinden çektiği fotoğraflarda, Alacaağzı sahilinin kirlendiğini ve denizin o eşsiz maviliğinin ise açık denizlerde görülebildiği gözleniyor. Köseağzı'ndan başlayarak, Çamlı, Kandilli, Alacaağzı, Kireçlik, Çavuşağzı ve Değirmenağzı'na kadar devam eden sahil güzergahının en azından var olan kirlenmeyle mücadele başta olmak üzere, kurulan veya kurulması düşünülen tesislerle kirletilmesinin önüne geçmek için toplumsal muhalefetin duyarlı olması bekleniyor.
Bu konuda başta çevre dernekleri olmak üzere tüm sivil toplum örgütleriyle yerel yönetimlerin toplum adına, çok yönlü denetim hareketi başlatarak bu konuda kamuoyunu da duyarlı hale getirecek çalışmalara imza atmaları bekleniyor.