AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ı ziyaret ettiğini ve İlin enerji sorunları ile daha önce HEMA tarafından işletilen TTK Armutçuk Müessesi Müdürlüğüne bağlı Alacaağzı Maden Ocağı ile Kilimlide kayyım tarafından TTK’ya devredilen maden ocaklarının durumlarını konuştuğu açıklandı.

Çaturoğlu’nun açıklaması şöyle:

İŞÇİLER ÇIKARILDI

 “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ı ziyaret ettim. Ziyaretimde ilimizin enerji sorunları ile özellikle daha önce HEMA tarafından işletilen TTK Armutçuk Alacaağzı Maden Ocağı ile Kilimli’de kayyımdan TTK'ya devredilen maden ocakları durumlarını görüştüm. Bilindiği üzere Alacaağzı maden ocağı HEMA madencilik tarafında işletilmekteydi. İki yıl önce HEMA buradaki çalışmasını sonlandırdı ve ocak TTK’ya devredildi. Yine geçtiğimiz günlerde Kilimlide kayyım tarafından işletilen ocaklar da TTK ya devredildi ve burada çalışan işçilerimiz işten çıkarıldılar.

İHALEYE GİREN OLMADI

Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, TTK Genel Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda Armutçuk Alacaağzı Ocağının rödevans yoluyla işletilmesi için iki defa ihaleye çıkmasına rağmen, TTK’nın mevcut rödevans işletmecilerine ödenen maliyet artış farklarından ihaleyi alacak firmanın faydalanamaması nedeniyle ihaleye giren olmamış ve dolayısıyla ihaleler gerçekleşmemiş oldu.

AFYON’DA DA ANLATTIM

Bizim amacımız Armutçuk ve Kilimlideki maden ocaklarını tekrar işletilir hale getirmek ve işten çıkarılan insanımıza iş istihdamı sağlamaktır. Bu konudaki gayretimiz devam etmektedir.  Enerji Bakanımız Sayın Albayrak’a hem Partimizin Afonkarahisar’da yaptığı istişare toplantısında hem de ziyaretimde konuyu özellikle ilettim. Sayın Bakanımız Zonguldak ve diğer illerdeki maden ocakları ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirttiler. 

BAŞBAKANDAN İSTEYECEĞİZ

Ayrıca, bu konuyu özellikle dün Partimizin Genel Merkezimizde Ekonomi İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şaban Dişli’nin başkanlığında Karadeniz Bölgesi Milletvekilleri ile yapılan ekonomi istişare toplantısında da gündeme getirdim ve Sayın Dişli’nin desteğini istedim. İlk fırsatta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a konuyu iletip çözümü noktasında desteğini isteyeceğiz.

İlimizin sorunlarını ve çözüm önerilerimizi her ortamda her fırsatta Bakanlarımıza iletiyoruz ve çözüm yolları arıyoruz. İnşallah İlimizin sorunlarını tek tek çözüme kavuşturmuş olacağız.”