Kdz. Ereğli Belediyesi’nin  Çocuk ve Gençlik Meclisi 3. Dönem temsilci seçimleri devam ediyor.  İlçe Gençlik ve Spor Salonu’nda yapılan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Gençlik Meclisi seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  ardından , İHL’li öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okuması ile başladı. Ereğli Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Ağlar ve Atilla Bulak, Belediye Sosyal ve Yardım İşler Müdürü Mehmet Aksoy, Okul Müdürü Ramazan Karaoğlu ile öğretmen ve öğrenciler katıldığı Gençlik Meclisi’ne seçilecek okul temsilcisinin belirlendiği seçimleriyle ilgili olarak belediye şu açıklamayı yaptı:



Sizleri seviyoruz ve sizlere güveniyoruz

‘Sizleri seviyoruz ve sizlere güveniyoruz’ diyerek öğrencilere seslenen Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, “Bu ülkenin imanlı gençliğinin 15 Temmuz darbe girişimine karşı dünyaya güzel örnekler vererek üstün bir cesaret ortaya koyduğuna dikkat çekti.  ‘Gençlerimiz özgüven sahibi olmalı’ diyen Atay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:



Bir ülkenin geleceğini gençler inşa eder

“Bir ülkenin geleceğini gençler inşa eder. Ereğli Belediyesi olarak bizler sizler için çalışıyoruz. Sosyal ve kültürel birçok projeye imza atan bir belediye olarak sizlere kapımız her zaman açık. İlçemiz için her türlü önerilerinize ve projelerinize açığız. Ereğli Gençliği için büyük projeler hazırladık. Erdemir Ofis Parkı’nın yanındaki alana Batı Karadeniz Bölgesi’nin en kapsamlı ve en büyük spor parkını yapıyoruz. İlçemizi üniversite kentine dönüştürüyoruz. Buraya yeni fakülteler açılacak. Bu bölümlerde sizler okuyacaksınız.   



Bazen gençlerimizden büyük fikirler çıkıyor

Sizlerin bu meclislerde alacağınız kararların arkasındayız. Belediye olarak uygulamaya çalışacağız. Bunları sizlerden bekliyoruz. Bazen gençlerden inanılmaz büyük fikirler çıkar. Buna inanıyoruz. Katkı verdiğiniz için size, sizi buraya yönlendiren hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Seçime giren 3 öğrenci, ‘Kazanan okulumuz’

Konuşmaların ardından okulu temsil etmek isteyen üç öğrenci tek tek kürsüye çıkarak projelerini anlattı ve arkadaşlarından oy istedi. Öğrencilerin vaatleri ve konuşmasında taraf olan öğrenciler slogan ve dovizlerle adaylarına destek verdi.



Başkan Yardımcıları Ayhan Atay, Hüseyin Ağlar ve Atilla Bulak’ın oy kullandığı seçimlerde İmam Hatip Lisesi Gençlik Meclisi Temsilciliği için Beyzanur Ünlü, Mustafa Albayrak ve Durmuş Altuğ aday oldu.  Protokolle birlikte sahneye çıkan üç aday, Türk bayrağını sallayarak, kazananın okullarının olacağını söyledi.