Milletvekili Çaturoğlu; TTK’nın Kandilli’deki Armutçuk Müessesesi Alacaağzı İşletmesi rödevans sistemiyle işletilmek üzere yeniden ihaleye çıkarılacağını bildirdi.

 

 

Gündemindeki konuları görüşmek üzere; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli’yi ve Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu’nu ziyaret eden  AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu,  ilk ihalesine katılım olmayan Kandilli-Alacaağzı kömür ocağının yeniden  ihaleye çıkarılacağını bildirdi.

Çaturoğlu   “Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde Alacaağzı ve Kandilli -300 Kotu Üzeri Rödevanslı Taşkömürü Sahasının 20 yıl süre ile maden işletmeciliği için ihaleye çıkmıştı. Ancak halen rödevans işletmeciliği yapan firmaların fiyat farkı ödemesinden yararlandığı, ihaleyi alacak firma veya tüzel kişileri kapsamadığından dolayı ihaleye katılım olmamış ve dolayısıyla ihale yapılamamıştı. Türkiye Taşkömürü Kurumu söz konusu saha için 19.10.2016 tarihinde yeniden ihale yapacağından dolayı, ihaleden önce Bakanlar Kurulu Kararında düzenleme yapılması konularını görüştüğünü belirten Çaturoğlu;  daha önce bu sahada yaklaşık 800 kişi çalışıyordu, sorun çözüldüğü takdirde yine burada yaklaşık 700-800 kişi işe girmiş olacaktır” dedi.

Milletvekili Çaturoğlu’nun diğer konulardaki açıklamaları şöyle:


Çaycuma-Devrek karayolunun ön yeterlik ihalesi 1 Eylül 2016 tarihinde

Çaturoğlu; Ereğli-Devrek, Devrek-Çaycuma, Ereğli-Zonguldak, Zonguldak-Bakacakkadı yolunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak üzere Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu’nu ziyaret etti.

Yol çalışmaları ile ilgili Genel Müdür Yardımcısı Adiloğlu’ndan bilgi alan Çaturoğlu; Çaycuma-Devrek yolunun 1 Eylül 2016 tarihinde ön yeterlik ihalesi yapılacağına dair müjdeyi verdi. Öte yandan Ereğli-Devrek yolu ile ilgili Kastamonu Bölge Müdürlüğünün çalışmalarının hızlandırılması noktasında destek isteyen Çaturoğlu; Zonguldak'ta yaşanan Karayolları sorununu çözmek amacıyla yoğun mesai harcadığını bir kez daha ortaya koydu.

İlimizin diğer bölgelerinde yapılan yol çalışmaları hakkında bilgi alan ve çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Çaturoğlu, gerçekleştirilen her iki görüşmeden de oldukça memnun ayrıldı.





Çaturoğlu; TBMM’ye Gelen Misafirleriyle Tek Tek İlgilendi

Milletvekili Çaturoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisine gelen misafirleriyle tek tek ilgilendi. Gelen misafirlerinin arasında Kdz.Ereğli Roman Spor Kulübü Başkanı Kazım Adak ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Alkan, Mitat Sarı, Salih Atlasoğlu ve Tuncer Kara’da vardı. Kulüp Başkanı Kazım Adak yaptığı bilgilendirmede; yaklaşık iki yıl önce Batı Karadeniz Romanlar Derneği tarafından kurdukları Roman Spor Kulübünün 2’nci amatör kümede oynamaya başladığını ve kısa sürede 1’inci amatör kümeye çıkma başarısını gösterdiklerini ifade ettiler. Bizde kendilerine her türlü desteği vereceğimizi söyledik.

Gösterdikleri başarıdan dolayı kulüp yöneticilerini ve sporcularını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.