Alaplı Belediyesi’nden geçen hafta emekli olan 10 işçiye tazminatlarının ödenmesinin ardından, emekli olan 7 işçiye daha, Alaplı Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen sade bir törenle, ban ka hesaplarına yatırılan kıdem tazminatları ve birikmiş alacaklarının banka hesap cüzdanları, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Meclisi Üyeleri ve Birim Amirleri tarafından takdim edildi. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, emekli olan işçilerin kıdem tazminatlarının ö denebilmesi için yapılan yasal düzenlemeyle, belediyelere, bankalardan borçlanma ile kredi kullanabilme hakkı verildiğini söyledi.Çimenoğlu, bu yöntemle Alaplı Belediyesi’nin de, Belediye Meclisi kararıyla bu yıl içinde emekli olan ve olacak olan 31 işçinin kıdem tazminatları ve birikmiş alacaklarının ödenebilmesi için, en düşük faizi uygulayan bankadan, faizi ile birlikte 46 ayda eşit taksitler halinde geri ödenmek ve kıdem tazminatlarının dışında kullanılmamak kaydıyla 2 milyon lira kredi aldığını hatırlattı. Başkan Çimenoğlu, alınan bu krediyle emekli olan işçilere kıdem tazminatlarının peşin olarak ödenmesine başlandığını bildirdi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, geçen salı günü emekli olan 10 işçinin hesaplarına yatırılan kıdem tazminatlarının banka hesap cüzdanlarını kendilerine teslim ettiklerini hatırlatarak şöyle dedi:
“Bugün de emekliliği hak etmiş 7 arkadaşımıza, hesaplarına yatırılan kıdem tazminatları ve birikmiş alacaklarının banka hesap cüzdanlarını teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlere de bugüne kadar Belediyemize ve Alaplı ilçemize yaptığınız hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum ve emeklilik yaşamınızın da, mutluluk, sağlık ve huzur dolu geçmesini temenni ediyorum. Sizler gibi nitelikli personelimizin ayrılmasıyla, elbette hizmet noktasında belli sıkıntılar yaşayacağız. Size ihtiyacımız olursa, gönüllü olarak hizmet vermeniz için sizleri çağıracağız, bunu da bilesiniz.”
Emekli olan işçiler de, Alaplı Belediyesi’nde çalıştıkları sürece en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olduklarını belirterek, “Buradan aldığımız maaşla, ailemizi geçindirdik, çocuklarımızı okuttuk. Bu yüzden bizim de Alaplı Belediyesi’ne şükran borcumuz var. Eğer bize ihtiyaç duyulduğu anlarda, gönüllü olarak hizmet vereceğimizden kuşkunuz olmasın” dedi.