“Aladağ’ı yakan ateş, ülkemizi sarmasın!” başlıklı yazılı bir açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği  (ÇYDD)  6 Aralık 2016 Salı günü, saat 14.00’te Aladağ’da acılı ailelerin yanlarında olacaklarını bildirdi.

ÇYDD “Biz laik, bilimsel ve kamusal eğitimden yana olanlar. devlet görevlerini anımsasın diye, bu ateş ülkemizi sarmasın diye  Aladağ’da acılı ailelerimizin yanında olacağız.” Vurgusunda bulunarak yaptığı açıklamada,  görüşlerini şöyle ifade etti:

 

Eğitim bir insan hakkıdır. Devlet, herkes için, yeterli sayıda, yeterli donanıma sahip, kolay ve güvenle ulaşılabilir ve yaşanabilir eğitim ortamlarını yaratmak zorundadır. Özellikle zorunlu eğitim çağındaki yoksun, yoksul aile çocuklarının eğitiminden devlet sorumludur.

Devlet bu görevini başka hiçbir kişi ya da kuruluşa devredemez. Son 14 yılda kişi ve kuruluşlara ait öğrenci yurtlarının sayısındaki yüzde yüzü aşan artış, devletin bu görevini tarikat, cemaat vb. adlar altında çalışma yapan topluluklara aktardığını, gösteriyor.

Adana/Aladağ’da, büyük umutlarla köylerinden kalkıp şehre gelen 11 çocuğumuzun ve o çocuklardan sorumlu bir yetişkinin “yurt” adı altındaki bir barınma yerinde yanarak can vermesine sessiz kalamayız, kalmayacağız.”