Alaplı Belediye spor Teknik Sorumlusu Gökmen Başoğlu, 2013-2014 Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Ligini başarılı bitirdiklerini ancak yalnız bırakıldıklarını savundu.

 

Başoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Play-off mücadelelerinde siyasetçilerden, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarından hiçbir şekilde destek göremediklerini öne sürdü. Alaplı Belediye spor Kulübü yöneticilerini play-off mücadelelerinde bizlere destek vermelerini beklediklerini ancak bunu göremediklerini ifade eden Başoğlu, şunları söyledi:

 

 “2013-2014 Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör kümeyi normal sezonu 2. bitirdik. Play-off finalinde hakem hatası yüzünden penaltılara giden maçı şanssız bir şekilde kaybettik. Bal ligine çıkma şansını bu sezon elimizden kaçırdık, ben ve futbolcularım sonuna kadar bu şansımızı zorladık. Bu sezon bir Ümit Kaya vakası yaşadık. Normal sezon da şampiyonluğumuzu play-off finalinde bal ligi şansımızı elimizden aldı.  Alaplıyı inanılmaz şekilde başarıyla temsil ettik, ama yalnız bırakıldık. Play-off öncesi basın aracılığıyla çağrıda bulunmuştum, gelin birlik olalım başarılı olalım demiştim ve başka Alaplı belediye sporumuz yok demiştim. Ama anlaşılamadık koskoca play-off finalinde iki, üç dostumuz ve bir grup yüksekokullu gençler destekledi öylemi olması gerekiyordu. Başta yönetim kurulumuzun bir bütün halinde orda olması gerekiyordu, bir tek kulüp başkanımız vardı. Alaplı siyasetinin önde gelenlerinin de orda olması gerekiyordu ama maalesef hiç birini göremedik. Esnafın sivil toplum örgütlerinin orda olup destek olması gerekiyordu onları da maalesef göremedik. Ama ne yazık ki Alaplı da bu spor birlikteliğini sağlayamıyoruz. 4 sezondur futbolcularım ve ben inanılmaz başarılar yaşattık, bu yanlılığı hak etmedik. Hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınmadım, hep zorladık başarı için. Hiçbir gün kulübümüzün zor günlerinde yalnız bırakmadık. Kötü gününde taşın altına hep elimi soktum. Alaplı sporun tek hedefi kalmıştır oda bal ligidir. Biz bunu düşük maliyetli kadrolarla kıyısına kadar geldik, ya hedefi büyüteceğiz yada tesisleşmeye gidip alt yapıya önem vereceğiz. Bunun ortası yok. Biz bu zorluklarla boğuşup iyi işler yaptığımıza inanıyoruz. “

 

Ticari amaçlı yaz futbol okulları acılıyor

 

Son zamanlar da ticari amaçlı Yaz futbol Okullarının türediğini gördüklerini anlatan Başoğlu, Bunlar hayal satıyorlar sporcu velilerin bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Büyük kulüplerin isimlerini kullanarak yapılan yaz futbol okullarının futbolcu olmak isteyen minik öğrencilerin psikolojilerini olumsuz etkileyip tramvaya sebep oluyorlar. Çok amaçlı Alaplı yaz futbol okulunu en yakın zamanda açacağız. Donanımlı eğitmenlerimizle çok iddialıyız. Biz futbol okulundan Alaplı Belediye spora hizmet ediyoruz. Ben Alaplı belediyesinin bir elemanıyım, başka bir derneğin değil Alaplı belediyesinde çalışan bir antrenör Alaplı Belediye spora hizmet eder. Play-off finalinde bize destek olan değerli ağabeylerimiz Sayın Ahmet Öztürk, Sayın İbrahim Baş, sayın yönetim kurulu başkanımız Tarık Yazıcı, As başkanımız Sinan Taşkın’a, bizi destekleyen yüksek okullu kardeşlerimizi ve onlarla beraber olan bir avuç Alaplı Belediye spor sevdalılarına, sezon başında play-off maçı finaline kadar ulaşımımızda yardımcı olan Alaplı Aktif Gençlik spor kulübü başkanı sayın Hüseyin Uğuz’ a teşekkür eder saygılarımı sunarım.”