CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin,Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının her hangi bir devletle problemi olursa hiç kimsenin kuşkusu olmasın biz Türkiye Cumhurbaşkanının yanında oluruz." dedi.

 

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisince,Alaplı'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, defalarca 18 maddeyi okuduğunu hiç bir maddede terörden bahsetmediğini söyledi.

 

Meydanı dolduranlara teşekkür ettiğini ifade eden İnce,şunları kaydetti:

 

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin,Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının her hangi bir devletle problemi olursa, hiç kimsenin kuşkusu olmasın biz Türkiye Cumhurbaşkanının yanında oluruz, onu destekleriz,yanında dururuz ve Almanya'yı kınarız hiç kimse merak etmesin ama gerçeği de halkımız bilmezi lazım. 2008 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinden kanun çıktı. O kanunda şöyle yazıyor, yurt dışı temsilciliklerinde, yurt dışında ve gümrük kapılırında propaganda yapılamaz diyor. Altında Recep Tayip Erdoğan'ın imzası var. Türkiye'nin bakanları Almanya'ya gideceği zaman şöyle yazıyorlar. Biz şu gün şu saatte şu düğün salonunda kültür bir etkinlik yapmak istiyoruz. Siyasi propaganda yapacağız demiyorlar yasak çünkü."

 

 

 

Defalarca 18 maddeyi okuduğunu dile getiren İnce, "Hani terör bitecekmiş ekonomi düzelecekmiş evet çıkarsa hangi maddede terörden bahsediyor. Alaplı meydanından sesleniyorum. Ben yalan söylüyorsam beni mahkemeye verirsiniz. Ama siz millete yalan söylüyorsunuz hiç bir maddede bundan bahsetmiyor." dedi.