Alaplı’da 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Ulvi Değerlerimiz Şahadet ve Şehitlik” konulu bir konferans düzenlendi.

Alaplı Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki konferansta konuşan Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, Ankara'daki terör saldırısında şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

"İslamın bayrağı hiçbir zaman yere düşmemiştir" diyen Bektaş, "İnsanlık var oldukça da İslam ümmetinden bir topluluk bu bayrağı taşıyacaktır" ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan da Anadolu toprağının, İslam beldesi olarak kıyamet kopuncaya kadar korunacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bu millet, bin yıl aşkın Müslüman bir millettir. Bu millet birçok devletler kurdu. Selçuklu, Anadolu Selçuklu, büyük Selçuklu, beylikler, Osmanlı derken bu gün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak varlığını devam ettiriyor. Duamız odur ki inşallah biz bizden sonra torunlarımıza ve torunlarımızın çocukları ilelebet bu yurdu şehitlerimizin kanıyla sulanan mübarek bu Anadolu toprağını İslam beldesi olarak kıyamet kopuncaya kadar koruyacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi endişesi olmasın."

Haber: Cem Sürmeneli