Alaplı Devlet Hastanesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınması gerekli tüm önlemleri aldı. 
Salgın önlemleri kapsamında, hastanenin tüm alanları, yeni normal hayata uygun olarak yeniden dizayn edildi. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının eksiksiz olarak uygulandığı hastanede, vatandaşlara da, “Birlikte başaracağız “ mesajı verildi.

Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Rabia Başer Açıkgöz, Alaplı Devlet Hastanesinde, yeni tip koronavirüs salgınına karşı, salgının başlangıcıyla birlikte alınmaya başlanan önlemlerin hiçbir aksaklığa mahal vermeyecek şekilde tamamlandığını belirterek, “Hastane olarak, her yönüyle yeni sosyal hayata hazır bir şekilde, vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz.” dedi.

Başhekim Rabia Başer Açıkgöz, hastanenin tüm alanlarının salgın önlemleri kapsamında yeniden dizayn edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Hastanemize girişte mutlaka ateş ölçümü yapıyoruz.  Hastanemizin tüm alanlarında maske kullanılması zorunlu olup, maskesi olmayanlara maske de veriyoruz. Tüm hastalarımızı ateş ölçümlerini yaparak ve maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları çerçevesinde hastanemize kabul ediyoruz. Bunun yanında, tüm alanlarımız sosyal mesafeyi koruyacak şekilde yeniden dizayn edildi. El dezenfektanları, herkesin erişebileceği şekilde yerleştirildi. Çalışanlar ile hastalarımızın mesafelerini korumak için cam bölmeler yerleştirdik. Hastanemizdeki tüm alanlar özelliklerine uygun şekilde periyodik olarak dezenfekte ediliyor. Biz yeni normal hayata hazırız. Vatandaşlarımızın tüm sağlık sorunlarının çözümü için görevimizin başındayız. Birlikte başaracağız. “

Başhekim Açıkgöz, vatandaşlardan da, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını istedi. Sağlık çalışanlarının, büyük bir özveriyle çalıştıklarını anımsatan Açıkgöz, “Sağlık çalışanlarımız, ülkemizin her noktasında , güçlerini son noktasına kadar kullanarak , olağanüstü bir çalışma sergiliyor. Vatandaşlarımızın, bu salgın sürecinde kurallara uyması ve bireysel önlemlerini alması, sağlık çalışanlarımızın yükünü de hafifletecektir. Birlikte güçlüyüz ve birlikte kazanacağız. “ şeklinde konuştu.