Sağlık-Sen Alaplı İlçe Temsilcisi Mustafa Ajlan, Alaplı Devlet Hastanesi'nde yaşanan uzman doktor sıkıntısına dikkat çekti.

 

Ajlan, yaptığı açıklamada Alaplı Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi ve çocuk hastalıkları branşından birer uzman hekim bulunduğunu, dâhiliye doktoru hemodiyaliz eğitimi nedeniyle 3 aylığına kurumdan ayrıldığını, kadın hastalıkları ve doğum uzmanının Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'ne geçici görevle görevlendirilmesi hekim yetersizliği nedeniyle hastaların sıkıntı çektiğini kaydetti.

Sağlık sisteminin kendi vatandaşına eziyet ettiğini ifade eden Sağlık-Sen Alaplı İlçe Temsilcisi Mustafa Ajlan, açıklamasında yetkililere seslenerek şunları kaydetti:

Hayatta alınan ilk nefes ile veda nefesinin arasındaki yaşanmışlığın en çetin anlarında ortaya çıkan biz sağlık çalışanları emeklerimizi insan sağlığına ve huzuruna adamak için yeminli birer neferiz.

Hastanelerimiz de; temel materyalimiz olan insanlar için korku ve umut arasındaki beklentilerin mecburi bir mekânıdır. Şu soğuk sonbahar günlerinde Alaplı Devlet Hastanesinde hizmet almak için gelen bir vatandaş yanında refakatçisi ile köyünden sonra en az 2 vasıta değiştirecek olması kendi toprağının, devletinin hastanesine geldiğinde Genel cerrahi ve Çocuk hastalıkları uzmanından başka uzman hekimin olmaması, gülüşü yarım olan hastanın, kurumuna devletine sitemkâr sözleriyle başlayan güvensizlik olgusu biz sağlık çalışanlarını da derinden yaralamaktadır. Bu sebeple SAĞLIK-SEN olarak vicdan ve sorumluluk bilincimiz devreye giriyor Sağlık-Sen'in kuruluşundan bu güne edindiği 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' misyonu gelişmelere kayıtsız kalamaz, kalmayacaktır. Alaplı Devlet Hastanesinde an itibariyle sadece genel cerrahi ve çocuk hastalıkları branşından birer uzman hekim bulunmaktadır. Dâhiliye doktorumuzun hemodiyaliz eğitimi nedeniyle 3 aylığına kurumdan ayrılması kadın hastalıkları ve doğum uzmanımızın Kdz. Ereğli Devlet Hastanesine geçici görevle görevlendirilmesi hekim yetersizliğini arz etmektedir. Bu yetersizlik hali çalışanları da hastaları da direkt olarak etkilemektedir. Kdz. Ereğli'ye bağımlılığın bir örneği de sağlık alanında yaşanmaktadır. 9 ayı dolmuş gün sayan Alaplı'nın en ücra köyünde ikamet eden bir gebe kadın doğum uzmanına muayene için neden Kdz. Ereğli'ye gitsin? KOAH hastası, tansiyon hastası muayene için neden Kdz. Ereğli'ye gitsin? İnsanımızın omzuna külfet değil mi? Yazıktır yazık. Sistemin kendi insanımıza yaptığı eziyete dur demek adına bir girizgâhtır açıklamamız. Vebali siyasilerin, kanaat önderlerinin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının boynuna Alaplı'yı düşünen insanların varlığından şüphemiz yok sadece el ele vermek gerekiyor.