Alaplı ilçesinde düzenlenen, Alaplı Geleneksel Yağlı Güreşlerinde, İsmail Balaban başpehlivan oldu.

Alaplı'da düzenlenen "Alaplı 30. Geleneksel Yağlı Güreşler" etkinliğinde İsmail Balaban başpehlivan oldu.

İlçe merkezindeki güreş sahasında gerçekleştirilen yağlı güreşlere 550 sporcu katıldı. Organizasyonda, "Güreş Ağası" unvanını 267 bin lira ödeyen iş adamı Mesut Gülten aldı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, ata sporu olan güreş geleneğini sürdürdüklerini belirterek, "Pandemi süreci nedeniyle bir süre bu etkinliğe ara vermiştik. Ata sporumuzu unutmadık, hem ata sporunun hem de sporcumuzun yanındayız. Bu yıl güzel bir organizasyon oldu. Kırkpınar'da güreşen bütün başpehlivanlar buraya geldiler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Müsabakalarda birincilikleri "büyük orta" da Ferit Keskin, "başaltı"nda Osman Kan, "tozkoparan" da İsmail Gencer, "ayak"da İsa Köse, "küçük orta" da Sefa Yılmaz, "küçük orta"da Talat Uyar, "minik 1"de Yakup İsmail Çoratçı, "minik2"de Fahrettin Çelik, "teşvik1"de Onur Sala, "teşvik2"de Efe Arıcan elde etti.

Yağlı güreşlerin finalinde Salih Erinç'i başpehlivanlık mücadelesinde yenen İsmail Balaban madalya ve kupanın sahibi oldu.

Etkinliğe Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın yanı sıra ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş izledi.

Oluşan yoğunluk nedeniyle güvenlik güçleri güreş alanını boşaltmak için zaman zaman anons yaptı.