Trafik haftası kapsamında Alaplı’da yapılacak olan etkinlikler ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına  ilçe Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Jandarma Komutanı  Üstğm. Hasan Şahin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erkan Tektaş,   Alaplı Polis Merkezi Amir Vekili ve Bürolar Amir Vekili İlhan Toprak Emniyet Güçlerini Destekleme Derneği Başkanı Hikmet Ulukaya katıldı.

Tektaş, bilgilendirme toplantısında şöyle konuştu:

”Kaymakamımız Aydın Memük Başkanlığında İlçe Trafik Haftası tertip komitesi oluşturulmuş, bu komite 29 Nisan 2009 tarihinde toplanarak şu kararları almıştır. :

Trafik güvenliği ile ilgili afişlerin asılması. İlçe protokol makam araçlarına, hizmet araçlarına, tüm resmi araçlar ile taksi, dolmuş gibi ticari araçların dış ayna ve anten uçlarına kırmızı renkli küçük kurdeleler takılması. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından radyoda trafik haftası ve genel trafik güvenliği ile ilgili konuşmalar yapılması. İlçe Belediye Başkanlığı'nca trafik güvenliğine yönelik sözlerin anons edilmesi. Daire amirleri, memurlar, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Hükümet Konağı bahçesinde tören düzenlenmesi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda Trafik Haftası ve Genel Trafik Güvenliği konusunda konferanslar düzenlenmesi. İlçe Müftülüğü'nden Cuma namazı hutbesinde Trafik Haftası nedeni ile Trafik Güvenliği ile ilgili vaaz verilmesi. Trafik Ekipleri tarafından okul servis araçlarının durdurulup okul servis araçları yönetmeliğine uygun taşıma yapması konusunda bilgilendirilmesi yapılacak olan konferansta ilk yardım ekibinin görsel anlatımlı program düzenlemesi ve önceden belirlenen trafik kazasında yakınını kaybeden bir ailenin ziyaret edilmesi."