Milletvekili Çaturoğlu, yaptığı açıklamada, Ereğli-Alaplı çevre yolunda son aşamaya gelindiğini, Alaplı-Yığılca karayolunda proje çalışmaları tamamlanarak ihalesinin yapıldığını söyledi.

 

"YER TESLİMİ YAPILACAK"

Alaplı'da en önemli gördüğümüz konuların başında eğitim geldiğini ifade eden Çaturoğlu, "Ereğli-Alaplı çevre yolu proje çalışmaları son aşamaya geldi. Sürücüler, Alaplı balıkçı barınağının oradan girecek. Bir kısmı tüneller olmak suretiyle 7-8 dakikada Ereğli Devlet Hastanesi kavşağına ulaşmış olacak. Yani Alaplı'dan Zonguldak'a gitmek isteyenler, Ereğli içine girmeden daha kısa sürede Zonguldak'a ulaşmış olacak. Bu yıl Ereğli-Zonguldak karayolu çalışmaları tamamen bitecek. Ayrıca, Alaplı-Yığılca karayolunda proje çalışmaları tamamlanarak ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak." diye konuştu.

 

"ALAPLI'DA ÇİFTLİ EĞİTİMDEN TEKLİ EĞİTİME GEÇTİK"

"Alaplı da önemli gördüğümüz konuların başında eğitim gelmektedir.  Biz İlçemizde çiftli eğitimi tekli eğitime düşürmek için çok büyü çalışmalar sarf ettik. Bu yıl 4 yeni okul yapacağız. Onların programları hazırlandı. Şuanda ihale çalışmaları yapılıyor. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi için yeni bir bina yapılması için müracaatta bulunduk. Özel Eğitim Okulu içinde kaynağı bulundu. İhalesi yapılarak en kısa sürede eğitime hazır hale getirilecek.

 

"ALAPLI'YA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEK OKULU"

Alaplı'ya 4 tane 3 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu açılacak bunun çalışmalar yapıldı. Üniversitemiz bunu senatosundan YÖK'e gönderdiğinde iş tamamlanmış olacak. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okul devreye girdiğinde İlçemizin 40 yıllık tarihinde sürekli beklentisi olan 4 yıllık okul özlemi giderilmiş olacaktır." 

 

"ALAPLI ÇAYININ MENDİREK İHTYİACI VAR"

Gümeli Beldemizde baraj çalışmaları son sürat devam ediyor. Oradan İlçe merkezimize, tüm köylerimize ve Ereğli'nin 20 köyüne içme suyu verilecek. 10 yıldır çalışma yapılıyor. 2018 yılını 8 ayında bitecek olan baraj çalışmaları ile arıtma ve ishalliye işleri program girecek. Ayrıca, Alaplı çayı içerisinde DSİ'nin yaptığı çalışmalar var. Alternatif Mollabey yolunda DSİ'nin yapacağı 3 menfez var. Onlar bu ay içerisinde ihalesi yapılacak. Alaplı çayı ıslah çalışmaları için 10 milyon Lira bir paket var.Bu paketle Alaplı çayı'nın sağlı sollu ıslah çalışmaları yapılacak. Çayın Karadeniz'e döküldüğü alanda da mendirek ihtiyacı var. Şu anda proje aşamasında biraz zaman alıyor. Oraya inşallah mendirek yaparak kıyalarımı daha güvenli bir hale alacağız." 

 

"1,5 YIL İÇİNDE ALAPLI DEVLET HASTANESİ YAPILACAK."

Alaplı Devlet Hastanesi hemen yanına büyük bir Devlet Hastanesi yapılacak. Daha çok doktor ve imkana sahip olacak güzel bir hastane olacak. Yeri hazır inşallah önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Bir aksilik olmazsa 1,5 yıl içinde hastane inşaatı tamamlanacak. Onun gibi 2 tane ana sağlık ve 112 İlçemize kazandırmayı düşünüyoruz. Alaplı-Yığılca yolunun bütün çalışmaları bitti ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapılacak. Bir yandan Yığılca yolu yapılırken bir yandan 15 bölge müdürlüğü de o yolu kavuk kavla tünellerine bağlayacak. 

 

"ALAPLI İÇİN NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPIYORUM"

Sizin adınıza sizin gönderdiğini bu kardeşiniz Ankara'da Alaplı için ne yapması gerekiyorsa fazlasını yapıyor. Ondan kimseniz endişesi olması yapmaya da devam edeceğiz."