Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, ilçe merkezinin belirli noktalarına koyduğu kamera sistemi nedeniyle suç oranlarında ciddi düşüş yaşandığı gözlenirken İlçe Emniyet Müdürü Tektaş’da, “15 kameraya daha ihtiyacımız var” dedi.

  

Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçenin belirli noktalarına konulan güvenlik kamera sistemi ile ilçede suç ve suçlularla mücadelede önemli bir mesafe kaydedildiği bildirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş ilçede kurdukları güvenlik kamerası sistemiyle ilçenin 24 saat izlendiği ve  suç ve suçlularla mücadelede önemli bir mesafe kaydettiklerini belirtti. İlçede güvenliğin maksimum sağlanması noktasında 4’ü speed dome (360 derece dönebilen kamera) olmak üzere toplam 15 adet kameraya daha ihtiyaç duyduklarını belirten Tektaş, kameraların maliyetinin 50 bin TL olduğunu ve kamera alımı noktasında çalışmaları sürdürdüklerini belirti.

Tektaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “İlçede Mobese Sisteminin maliyetinin yüksek olması dolayısıyla İşyerlerinde kullanılan Güvenlik Kamerası sistemini kurduk. Şu anda toplam 16 adet kamerayla ilçemiz 24 saat izleniyor. Kurduğumuz sistemle suç ve suçlularla mücadelede önemli bir mesafe kaydettik. İlçenin önemli noktalarının tam olarak izlenmesi için 4’ü Speed Dome(360 derece dönebilen, 200 metreye kadar yakınlaştırabilen kameralar)

Olmak üzere toplam 15 adet ek kameraya daha ihtiyacımız var bu 15 kameranın toplam maliyeti 50 Bin TL bu kameraların ilçeye kazandırılması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Sistemin kurulması noktasında bizlerden desteğini esirgemeyen Başta Kaymakamız Aydın Memük olmak üzere Kurum, Kuruluşlara ve İş Adamlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.