Alaplı Belediye Meclisi’nin 2010 Eylül ayı 2. Olağan Meclis Toplantısı tamamlandı.

 

Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun başkanlığında yapılan ve saat:11.00’de başlayan Belediye Meclisi Toplantısı ikinci görüşmesinde, ilk görüşmede ilgili komisyonlara havale edilen 4 madde, komisyonlardan gelen rapor doğrultusunda oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Meclisi Toplantısı’nın açılışında konuşan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, sözlerine; geçtiğimiz gün hayatını kaybeden ve düzenlenen törenle Kdz. Ereğli ilçesinde toprağa verilen, bölgemizin duayen gazetecilerinden Birol Karadeniz’e Allah’tan rahmet; basın camiası, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar temenni ederek; uzun bir tedavinin ardından Amerika’dan dönen gazeteci Ali Suat Eser’e de “geçmiş olsun” dileyerek başladı.

Açılış ve yoklamanın ardından devam eden Belediye Meclisi Toplantısı’nda; gündemin ikinci maddesinde yer alan ve İmar Komisyonu’na havale edilen “imar tadilatları”, Komisyon’dan gelen rapor doğrultusunda oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi gereği, “Alaplı Limanının yapılması” da, yine İmar Komisyonu’ndan gelen rapor doğrultusunda oybirliğiyle kabul edilirken ALPORT Şirketi tarafından yapılması planlanan Limanın 200 metre daha ileri gittiği ve Limanın küçüldüğü görüşü belirtildi. Gündemin 4.maddesinde yer alan, “Alaplı Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Yönetmeliği” nin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor doğrultusunda oybirliğiyle kabul edildiği Belediye Meclisi 2010 Eylül ayı Olağan Toplantısı ikinci ve son görüşmesinde, “Yeni otopark alanları ve ücreti” de Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna uygun olarak oybirliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporuyla alınan karara göre, PTT yokuşu caddesinden başlayarak, Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu’na kadar olan caddede, ve eski Pazaryerindeki caddede park yasağı devam edecek. Belirlenen yeni otopark alanlarında ise otopark ücreti 2 lira olacak.