Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulu'nda 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında öğrenci sayısı düştü.
ZKÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında okuldaki öğrenci sayısında düşüş yaşandığını söyledi.
Okuldaki öğrenci sayısındaki düşüşün 5 tane ikinci öğretim programına öğrenci alınamaması nedeniyle yaşandığını belirten Güner, “Alaplı Meslek Yüksek Okulumuz da geçen seneye oranla öğrenci sayısı azaldı. Bununda sebebi geçen sene ve bu sene 5 tane ikinci öğretim programına öğrenci alamadık. 10 öğrencinin altında kalan ikinci programları gündüz programına alındığı ve aynı zamanda bunların ek yerleştirmesi yapılamadığından dolayı bu öğrenci alımının durdurulması okulumuzda 300-400 arasında öğrencinin düşmesi şu anda ikinci yerleştirme yapılmadığından net bir rakam veremiyorum. Ama ikinci yerleştirmeden sonra sanırım 150 öğrenci daha gelir. Tahminen 2 bin 450 ile 2 bin 500 civarında bir öğrenci potansiyeline ulaşırız. Ama bu geçen seneye oranla 300 civarında bir öğrenci düşüklüğü anlamına geliyor. Okulumuzda öğrenci sayısında azalmanın olduğunu bununda ikinci öğretimden kaynaklandığını ifade edebilirim” dedi.