1998 yılında Bingöl Karlıova'da şehit düşen Piyade Er Aydın Kameray'ın mezarı harabeyi andırırken şehit er Kameray'ın ailesi de maddi imkansızlık içerisinde yaşam mücadelesi veriyor.

20 yaşındaki Piyade Er Aydın Kameray, 29 Kasım 1998 de Bingöl Karlıova'da iç güvenlik operasyonunda şehit düşerek memleketi Zonguldak'ta gözyaşları içinde defnedilmişti. Gümeli beldesinde yaşayan şehidin ailesine askeri kanalla yapılan açıklamada oğullarının operasyon esnasında rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği tebliğ edilmişti. Piyade Er Aydın Kameray için Gümeli beldesi Kozdere Mahallesi'nde düzenlenen askeri törene dönemin Batı Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Özbek Gürgün, Alaplı Kaymakamı Recep Erkılıç ve Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu katılmış ve acılı aileye taziyede bulunmuştu.
20 yaşında şehit olan ve kendisi için kalabalık bir cenaze töreni düzenlenen şehit er Aydın Kameray'ın mezarının şu an harabe durumda olduğu belirtildi. Maddi imkansızlıklarla boğuşan ve kıt kanaat geçinen şehit ailesi ise, askeri kanallardan yardım alamamanın üzüntüsü içinde. Şehit Aydın'ın babası Satı Kameray, oğullarının şehit düştüğü yıl askeri kanallar tarafından kendilerine bir miktar para ödendiği, o yıldan sonra kendilerini hiç kimsenin arayıp sormadığını ifade ederek, "Evet vatan sağolsun. Ama vefasızlık içimizi acıtıyor" dedi. 
Tüm şehit ailelerinin yararlandığı ücretsiz toplu taşıma ve diğer imkanlar için defalarca askeri kanallarla irtibata geçtiklerini ve yazışmalar yaptıklarını ifade eden baba Satı Kameray, hiçbir sonuç alamadıkları gibi yazışmalarına da cevap verilmediğini söyledi. Şehit erin annesi Gülüzar Kameray ise, maddi imkansızlık içinde yaşamaya çalıştıklarını ifade ederek, "Oğlumun mezarı başına gittiğimde utanıyorum. Vatanı korumak için canından olan oğlumun mezarı harabe gibi. Evladım şehir düştüğü zaman 'Askerde, devlette arkanızda. Vatan sağolsun' diyenler bir daha hiç arayıp sormadılar" diye tepki gösterdi.