325 m²sj kapalı alan olmak üzere 7 bin m² alan üzerine yapılan Alaplı Terminali’nde, kapalı alanda 6 peron, 9 gişe, tuvalet, mescit, restoran, kantin ve berber, açık alanda ise otoparklar bulunacak.

 

325 m²’si kapalı alan olmak üzere toplam 7 bin m² alan üzerine kurulacak olan Alaplı Terminali’nin altyapı çalışmalarına başlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı şehirlerarası otobüs terminalinin şu anda bulunduğu alana yapılacak olan Alaplı Terminali’nin kapalı alanında 6 peron, 9 gişe, kantin, mescit, tuvalet, restoran ve berber bulunacağını açık alanın kaldırım ve yol düzenlemeleriyle birlikte ticari ve özel araç otoparkı olarak planlandığını bildirdi.

Çelik konstrüksiyondan yapılacak olan terminal binasının altyapı çalışmalarına başlandığını belirten Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu, “7 bin m²’lik alanda geniş çaplı yol, kaldırım ve zemin düzenleme çalışması yapacağız. Ayrıca, geniş bir alanda aydınlatma çalışması yapılacak ve terminal binasının kontrollü giriş çıkış noktaları olacak. Terminal için 250 bin lira kredi kullanacağız. İlçemize yakışır bir şekilde projelendirdiğimiz terminal binasını kısa sürede bitirip halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz“ dedi.