Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oda üyelerine yönelik iftar yemeği düzenlendi.

Alaplı Canlı alabalık tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İlçe Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, İş Adamları, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Oda Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinde konuşma yapan Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, Ramazan ayının önemine değinerek, Ramazan ayının merhamet, kardeşlik, paylaşım ve birlik ayı olduğu gibi herkes içinde muhasebe fırsatı olduğunu söyledi. Kılıç, “İradeleri merhametle eğiten ve özgürleştiren oruç ibadetinin yerine getirildiği, evrensel mesajını anlamak ve özümseyebilmek üzere Kur'an-ı Kerim’in daha çok okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü bir şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşmanın ve paylaşmanın arttığı, birlik ve beraberlik ruhunun canlandığı müstesna bir zaman dilimi olan Ramazan ayına erişmenin hazzını yaşıyor, ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Ramazan ayı merhamet, kardeşlik, paylaşım ve birlik ayı olduğu gibi hepimiz içinde bir muhasebe fırsatıdır. Sadece yaptıklarımızın hesabını değil, yapmamız gereken ama yapamadığımız işlerin de hesabını verecek olmamız hasebiyle, sorumluluklarımızın farkına varıp herkesin mevki ve makamı ne olursa olsun, örnek bir birey olması gerekmektedir. Öyle olmalıyız ki, bulunduğumuz yer neresi olursa olsun, yokluğumuz fark edilmeli, yolu özlenen bir bürokrat, yolu özlenen bir iş adamı, yolu özlenen bir arkadaş, yolu özlenen bir aile reisi olabilmenin yollarını bulmalıyız” dedi.

Hak ve adaletle paylaşmayı, insanların birbirine tahammül etmeyi başara bilirse o zaman başarılı olunacağını belirten Başkan Kılıç, “Geleceğimizi güven altına alacak bireysel ve toplumsal argümanları harekete geçirmeyi ve ne zaman başarabilirsek, ben değil, biz düsturunu her platformda gerçek manada ne zaman sağlayabilirsek, işte o zaman gerçek manada başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Asırladır, din ile bağını koparmadan sürdüren ve onu hayatına rehber edinen milletimiz, Ramazan ayının esenliğini, insanlığı mutluluğa erdiren manevi atmosferini nefislerinde, ailelerinde, toplumlarında yaşamış ve yaşatmış, sevinçlerini ve üzüntülerini birlikte paylaşmış, sofralarını ve gönüllerini muhtaçlara açmış, Ramazan ayını sadece dini değil, sosyal ve kültürel hayatları içinde canlı bir dönem haline getirmişlerdir. Ramazan ayının insanların yalnız kendi dünyalarında, kendi hanelerinde, kendi sofralarında yaşadıkları bir neşe olarak kalmaması, güzelliklerin yoksullara, yetimlere, kimsesizlerle ve yüreği yaralı insanlarla paylaşıldığı bir ay olması dileğiyle Ramazan ayınızı tebrik ederim. İftar programımıza katılan konuklarımıza ve programımızın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.