Alaplı'da gençler tarafından başlatılan "Uzman Doktor istiyoruz" imza kampanyasına halk ve esnafın büyük destek verdiği bildirildi.
Alaplı Devlet Hastanesinde Kulak-Burun-Boğaz, Göz, Cildiye, Ortopedi ve Kadın Hastalıkları dallarında uzman doktor bulunmaması nedeniyle gençler tarafından başlatılan  "İlçemize Uzman Doktor istiyoruz" imza kampanyası toplumun da sesi oldu.
Gençler adına bir açıklama yapan Belediye Personeli Çetin Yaman, "İlçede Nüfus ve Hastane Potansiyelinin yüksek olmasına istinaden Alaplı Devlet Hastanesindeki değişik branşlar da uzman doktor sayısının eksik olması nedeniyle halkımız çevre ilçelerde muayene olmak zorundadır. Bu mağduriyetin giderilmesi için ilçemiz Devlet Hastanesine Kulak-Burun-Boğaz, Göz,  Cildiye, Ortopedi ve Kadın Hastalıkları dallarında uzman doktorların görevlendirilmesini istiyor ve bekliyoruz" dedi.
Kampanya çerçevesinde kent merkezi ve kırsalda çalışma başlattıklarını ve şimdiye kadar 1750 imza topladıklarını belirten Yaman "Kampanyaya vatandaşlarımız ve esnafımız destek veriyor. Hastanemize atanan uzman doktorlar kısa bir süre sonra başka yerlere tayin ediliyorlar.  Dolayısıyla hastanede uzman doktor sıkıntısı meydana geliyor. Vatandaşımızda Ereğli Devlet Hastanesi ve Özel Hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Bizde ilçemize kalıcı uzman doktorlar istiyoruz. Bu konuda tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Topladığımız imzaları İlçe Kaymakamımız Aydın Memük'e teslim edeceğiz.  İmzaları ayrıca Sağlık Bakanlığına fakslayacağız. Temen-nimiz ilçemize uzman doktorların gelmesi ve hastanemizde hastalara en iyi hizmetin verilmesidir" sözleriyle taleplerini dile getirdi.