Comeneius Projesi kapsamında Alaplı Anadolu Lisesinin misafiri olarak İngiltere'den gelen iki öğretmen ve altı öğrenci onuruna yemek verildi.
Yemekte konuşan Alaplı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cevat Çevik, yabancı öğretmen ve öğrencileri İlçemizden ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi; Yabancı öğrencilerin Zonguldak’ı çok beğendiklerini kaydeden Çevik, şöyle dedi;
“Bir süre önce Anadolu Lisesi'nden bir idareci, üç öğretmen ve altı öğrenci Comenius Projesi kapsamında İngiltere'ye gitmiştik, Arrow High School'un misafiri olmuştuk. İade-i ziyarette bulunan Arrow High School Okulu idarecileri ve öğrencileri Alaplı'ya gelerek İlçemizi ve bölgemizi tanıtıyoruz” dedi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, ise yaptığı konuşmada, “Yabancı öğrencilerin İlçemizde olmalarından dolayı son derece memnun olduklarını” bildirdi.
İngiliz öğrenci Rianın Edmın ise,  “Türkiye çok farklı bir ülke insanları sevecen ve sıcakkanlı Alaplı ve Ereğli çok güzel bir yer, Deniz ve doğası harika ben burada bulunmaktan son derece memnunum” dedi.
Yemeğe, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Şube müdürleri Hüseyin Uysal, Salih Dirican, okul aile birliği okul öğretmeleri ile projeye katılan öğrenciler katıldı.