İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kdz.Ereğli'de düzenlenen 21. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak için geldiği önce Alaplı'ya sonra da Kdz.Ereğli'de vatandaşlarla buluştu. Ziyaretlerde zaman zaman izdiham yaşandı.

Festival kapsamında her yıl bir kişiye verilen "Sevgi, Barış ve Dostluk Ödülü"nü almak üzere Ereğli'ye giderken Alaplı'ya uğrayan İmamoğlu, halka hitap etti.

Kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, "İnanın her birinizdeki cesaret, benim cesaretimi büyütmüştür." dedi.

Demokrasinin önemine işaret eden İmamoğlu, "Hak, hukuk, adalet; hava gibidir, su gibidir. Bütün belediye başkanlarımızla, bütün Türkiye'nin her noktasına hizmet etmeyi, birleşmeyi, buluşmayı, partilerüstü bir ahlakla herkesi kucaklayan, öteki beriki demeden herkesi kucaklayan ve anlayan, iş, hizmet üreten bir dönemi başlatacağız." diye konuştu.

İmamoğlu, konuşmasının ardından beraberindekilerle Kdz.Ereğli'ye geldi.

EREĞLİ'DE İZDİHAM

İmamoğlu'nun ilk önce Cehennemağzı Mağaraları'nda bir etkinliğe katılacağı duyuruldu. Sarkan program nedeniyle Cehennemağzı'na yığılan vatandaşlar, İmamoğlu'nun programı geç kalması nedeniyle Bozhane kavşağında toplanmaya başladı. Kurulan platform çevresinde zaman zaman gerginlikler yaşandı. Oluşan izdiham nedeniyle polis ve zabıta güçlükle önlem alabildi. Bazı vatandaşlar bu tür etkinliğin amfi tiyatroda yapılması gerektiğini belirterek tepki gösterdi. Alana güçlükle girebilen İmamoğlu'na sevgi seli vardı. Kısa bir konuşmanın ardından İmamoğlu, dinlenmek için Keleşler Park Otel'e geçti.