Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği'nin bülteninde yayımlanan "Yirmi yıl önce" başlıklı kehanet ilginç tespitler yapmış.

Özkestaneci köyüne inen Üstün Erçelik mekiği siparişi yapılan Osmanlı Çileklerini getirecek.

Çok mütevazi bir bütçe ile Karadeniz Ereğli'nin tarihini, doğasını ve kültürünü tanıtma çabasını büyük özveriyle sürdüren bir dernek var Karadeniz Ereğli'de. Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği ayrıca bülten yayımlıyor. 23. yılına giren bu bültenin 53. sayısı da çıktı. Ocak 2010 bültenin arka sayfasında "Yirmi yıl önce" bölümünde ise şöyle bir uyarı var:


"Bu köşenin adı uzunca bir süredir 'On yıl önce' idi. Ancak eski bültenleri karıştırdığımızda gördük ki başlığı atalı on yıl geçmiş. Biz de 2010 yılından itibaren on'u ikiye katladık ve başlığı değiştirdik. Derneğimizin kurucu üyesi eski başkanlarımızdan sn. Raşit Sart, bültenimizin 1995/Eylül sayısında yayımlanan 'İNŞALLAH GÖRECEĞİZ' yazısında, 2015 yılında Ereğli'de olabilecekleri mizahı tarzda yazmıştı. Geçen 15 yılın ardından, sürecin bitimine beş yıl kaldı. Yorum size ait?"

Ocak 2015;
Ereğli'ye incelemelere gelen Alaplı Valisi, Ereğli'nin bir gün mutlaka il olacağını söyledi.

Şubat 2015;
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının yeni açılan ünitelerinin törenlerine katılan Sanayi Bakanımız, fabrikada çalışan Robot'ların azaltılmasını önerdi. Bakan açıklamasında " Çalışan robotların yağlama ve bakım masraflarının İnsan gücünden pahalıya mal olduğunu ve bu nedenle işten atılacak robotların yerine tekrar insan gücü kullanılacağını" açıkladı.

Mart 2015;
Merkezi doğal gaz ile ısıtılan kentimizde TTK kömür satabilmek için indirimli fiyat uygulamasına geçiyor. İlanlarda da 2 ton taşkömürü alana 1 ton tok kömürü bedava verileceği ve 12 ay taksit yapılacağı bildirilmiştir.

Nisan 2015;
Derneğimizin Olağan Genel Kurul toplantısı 10 Nisan günü Sahil yolundaki dernek lokalimizde yapılmıştır. 1812 üyenin katıldığı toplantıda yeni yönetim ve denetim kurulları seçiminden sonra söz alan dernek başkanımız " 28. yılımızı büyük etkinliklerle kutlamak düşüncesindeyiz. Bu çalışmalara bugün başlıyoruz. Kuruluş Şenliklerinde en büyük isteğimiz CEHENNEMAĞZI mağaralarında PAVAROTTİ' nin bir konserini halkımıza izletmektir." dedi.

Mayıs 2015;
1 Mayıs İşçi Bayramı sönük geçiyor. Fabrikada çalışan robotlar bayrama ilgi göstermediler. Robotlar 5 seneden beri çeşitli kademelerde insan gücünün yerine Japonya'dan ithal edilmişlerdi. Ereğli' de açılan Balıkçı ve Su Ürünleri Fakültesi kapanma aşamasında. İki yıl önce açılan Fakültede dersler nazari olarak okutulmakta olup, canlı balık gören talebeye rastlanılmamıştır. Ancak, ankette bir talebe JAVS filmini gördüğünü belirtmiştir.

Haziran 2015;
Bu seneki Uluslar arası Osmanlı Çilek Festivali için çilek siparişi verilmiştir. Çileği 2 yıl önce Ay'da kurulan ÖZKESTANECİ köyüne yerleşen eski bir hemşerimiz temin etmeyi taahhüt etmiştir. Çilekler 18 Haziran 2015 günü Ereğli' ye Çok Üstün Erçelik firmasına ait Mekik ile getirilecektir.

Temmuz 2015;
Kıyılarımıza Tuna'dan gelen madeni atıklar yüzünden yüzecek bir karış yer kalmadığından bu yıl KABOTAJ bayramı Kızılcapınar Barajında kutlanacaktır. Bilindiği gibi geçen yıl yağlı direkten denize düşen iki yarışmacı metal atıklara çarparak ölmüş idi.

Ağustos 2015;
1994 yılında 2. lige terfi eden ve 1995 sezonunda tekrar 3. lige düşen güzide kulübümüz Ereğli Spor, bu sezon tekrar 2. ligde mücadele edeceği Federasyonun faksı ile öğrenilmiştir. Açıklamada " federasyonumuzca 3.lig lağvedildiğinden 2. lige terfiniz otomatikman onaylanmıştır. Başarılar dileriz. " denilmiştir.

Eylül 2015;
Kurucu üyelerimizden H.H.' nin yazdığı " BİR ZAMANLAR YENİMAHALLE " isimli eser satış rekorları kırıyor. Halen 28. baskısı yapılan eser için eleştirmenlerin fikri " Bir eser 50 yıl düşünülüp bir anda kaleme nasıl alınır, HAYRET?! Daha önceleri nerelerdeydin? "

Ekim 2015;
Derneğimiz bu aydan itibaren ÜYE AİDATI almayacak. Yönetim Kurulunun kararına göre " Bazı üyelerimizin birikmiş aidat borçları almış oldukları kıdem tazminatına yakın bir meblağ tuttuğu için, üyelerimizin MAĞDURİYETİNE sebep olmak istemiyoruz. Bu yüzden AİDAT almayacağız."

Kasım 2015;
İlçemizde yapılan panelde konuşan bir yetkili 8 Kasım Uzun Mehmet'i anma gününün hala resmi kutlama programına alınmamasını protesto ederek " kömür ilk defa Uzun Mehmet tarafından Ereğli' de bulunmuştur. Başkalarının dediği Amasra' da bulunduğu imkânsızdır. Uzun Mehmet resmi protokol ile anılmalıdır. " diyerek sözlerini bitirdi.

Aralık 2010;
Yılsonu açıklanan verilere göre, 2015 yıllık enflasyon oranı %0,08 olup bu oranın daha da düşürülmesine çalışmaktadır.