Alaplı İlçesine, 2004 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından 24 derslikli olarak yaptırılan Anadolu Öğretmen Okulu bugün ki adıyla Anadolu Lisesinin Fen Lisesine çevrilmesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz,Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Karacan, Belediye Meclis üyeleri ve daire müdürleri Alaplı Anadolu Lisesinde bir araya geldi.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı’ya nitelikli bir okul kazandırılması hem Alaplı hemde eğitim camiası için bir müjde olduğunu söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade eden Yılmaz, “İlçemize nitelikli bir okul kazandırılması uzun zamandır dile getirilen talep edilen bir konuydu. İlçemizde nitelikli okullar konusunda bir eksiğimiz vardı. Bu eksiği gidermek için gerekli girişimlerde bulunduk. Bir noktaya kadar getirdik. Bu tip okulların açılması konusunda bazı prosedür ve engellerle karşılaşıyorduk. Bunu bir şekilde hallettik. Halletmemizin en büyük başarısı çocuklarımız Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve diğer Anadolu Liselerine giriş oranlarının çok olmasıydı. Bunla ilgi olarak Bakanlığımıza dosya sunduk. İlçemizde dönüşümü sağlanabilecek en iyi okulumuz İMKB Anadolu Lisesiydi. Pansiyonu ve derslikleriyle ve diğer tesisleriyle dönüşümü yapılabilecek en iyi okulumuzdu. Biz burayı teklif ettik. Milli Eğitim olarak hazırladığımız raporu Bakanlığımıza sunduk. Bakanlıkta açılması yönünde karar verdi. İnşallah önümüzdeki yıl Fen Lisesi eğitim öğretimine başlayacak.  Öncelikle burada 5 şubede 30 öğrenci olmak üzere 150 öğrenci şeklinde planlandı. İngilizce dili üzerine bir eğitim olacak. Mevcut öğrencilerimiz ise kademli olarak mezun edeceğiz. Burada eğitim öğren öğrencilerimiz bir 3 yıl daha bura gelecek Fen Lisesi öğrencileri ile birlikte okulu paylaşacaklar ve kademeli olarak mezun edeceğiz.” Dedi.

DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT’E ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.

Yılmaz, Danıştay Başkanı hemşerimiz Zeki Yğiti’in büyük emekleri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;  “Bu işler kolay olmuyor. Bu işlerin bir anda çözülmesi basit şeyler değil, ama bizim aslında büyük bire gücümüz ve destekcimiz var. Ben ona çok teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel haberide benimle paylaşan hemşerimiz Danıştay Başkanımız Zeki Yiğit Beyi’in destekleriyle bu iş dahada hızlandı. Kendisi İlçemizin her sorunlarına olabildiğince mesaisini harcıyor. Alaplı adına ona teşekkür etmek istiyorum. Onun desteği ile inşallah bu okuldan mezun olan çocuklarımız ileride iyi görevlerde önemli pozisyonlarda olacaktır. Alaplını çocukları gerçekten çok zeki ve kabiliyetli çocuklar yeterki onlara bu imkanı verelim.”

ALAPLI FEN LİSESİ İLE TAÇLANDI

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik İSE,  “Burada öncelikli olan Alaplı’daki eğitim niteliğini arttırma noktasındaki eksikliğimizi Alaplı Fen Lisesi ile taçlandırdık. Alaplı LGS konusunda zirvede yer alan bir İlçemizdi. Öğrencilerimiz hep dışarı gitmekteydi. Buda hem ekonomik olarak hemde zaman kavramı konusunda bizlere sorunlar ve problemler getiriyordu. Bunuda inşallah önümüzdeki yıl 5 şube ile 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle aşmış olacağız ve Alaplı Fen Lisesine öğrencilerimizi almış olacağız. Burada emeği gecen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.”

İLÇEMİZDE HİZMET YARIŞI VAR

Fen Lisesini açılması konusunda emekleri bulunan herkese teşekkür ettğini ifade eden Alaplı AK Parti İlçe Başkanı YAşar Karacan ise, “Şuanda her alanda İlçemizde bir hizmet yarışı var. Bu sabah İlçemizde yapılacak olan bir liman projesiyle ile ilgi bir araya geldik. Liman yapıldığı zaman orada 150-200 kişi isdihdam edilecek.Liman sahibi firmayla bugün bir göreşme yaptık. Yakın zamanda inşaatına başlayacaklar. Alaplı Devlet Hastanesinde çalışmalar devam ediyor. İnşallah yakında temelini hep birlikte atacağız. Hastane çalışmaları oldukça hızlı bir şekilde devam ediyor. Yine bugün haklı bir gururu hep birlikte yaşıyoruz. Fen Lisesi onayı bugün itibariyle Kaymakamlığımıza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze ulaştı. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren Fen Lisesi olarak eğitime başlayacak. Bu konuda emekleri bulunan herkese çok teşekkür ederiz. Danıştay Başkanımız Zeki Yiğit’e bu konuyu Ankara’da ziyaretlerimizde paylaşmıştık. Oda işin başından beri en yüksek seviyede bize destekleri oldu.Kendisine çok teşekkür ediyoruz.”