Seçim sonuçlarına göre Ak Parti Zonguldak’ta en yüksek oyu Alaplı İlçesinden aldı. Yüzde 58 oranında oy alan Ak Parti Alaplı İlçe teşkilatı 4 İlçeyi geride bıraktı.

 

Zonguldak’ta 3 Milletvekili çıkartan Ak Parti’de İlçeler arasından en yüksek oyu alan Alaplı İlçe teşkilatı oldu. Sandıkların açılmasıyla birlikte hareketli saatler yaşayan Ak Parti Alaplı Seçim bürosu oy sayımın tamamlanmasıyla birlikte sevince dönüştü. Birçok partili seçim bürosunun önünde seçim şarkıları söylerken, araçlarıyla konvoy yaptı.

Seçim bürosunu önünde partilere konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı adayına sahip çıktı. Ak Parti Zonguldak bölgesinde en yüksek oyu Alaplı İlçesi almıştır. Milletimizin son sözünü söylemiştir. Ak Partiye güvenin devam ettiğini milletimiz teyit etmiştir” dedi.

Ak Parti MKYK ve Alaplı Belediyesi meclis üyesi Emine Çift ise, “Her seçimde olduğu gibi millet iradesini sandığı yansıtmış ve AK Partiye güvenini göstermiştir.” Dedi.

İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, 12 Haziran seçimleri Türkiye Zonguldak’a ve Alaplı’ya hayırlı getirmesini temenni ederek şunları söyledi;

Biz ekibimizle birlikte çok güzel bir seçim kampanyası geçirdik, bütün köy ve mahallelerimizin şehir merkezini karış, karış çalıştık. Partimizin Türkiye genelinde açık ara önde olacağını tahmin ediyorduk. Hedefimiz Alaplı'yı Zonguldak'ta bir önceki seçime göre oy oranlarımızı artırarak en iyi şekilde temsil etmekti. Alaplı’da yüzde %58 civarında oy almış bulunmaktayız. Bu sonuçla Zonguldak ilçeleri arasında 1. sıradayız. Tüm sandıklar açıldığında ve kesin sonuçlar alındığında da 1. olarak kalmak istiyoruz. Seçmenin iradesi her türlü sandığa yansımıştır. Ve Milli irade tecelli etmiştir. Bu sonuçlarla ülke genelinde AK Parti üç sefer üst üste oylarını artırarak bir Dünya rekoru kırmıştır. Bütün Milletimize AK Partinin ustalık dönemi hayırlı olsun" dedi.