Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Alaplı Şubesi tarafından Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 18. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenleneceği bildirildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şubesince 24 Ocak 1993 yılında öldürülen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve 31 Ocak 1990 yılında öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıl dönümlerini belirleyen 24 ve 31 Ocak günleri arasında Adalet ve Demokrasi Haftası programı dolayısıyla yapılacak çalışmalar ile ilgili bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, CHP Kadın Kolları Başkanı Hasibe Sotka, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) il Başkanı Dr. Cihat İçelliler, Alaplı Yardım Severler Derneği Başkanı Nusrev Akdeniz, Eğitim-Sen Alaplı Şube Başkanı Mehmet Salcı, ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ADALET DEMOKRASİ HAFTASI
Toplantıda konuşan ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, “24 Ocak 1993 yılında öldürülen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve 31 Ocak 1990 yılında öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıl dönümlerini belirleyen 24 ve 31 Ocak günleri arasındaki haftanın Adalet ve Demokrasi Haftası olmasına karar verilmiştir. Bu amaçla dernek olarak Adalet ve Demokrasi Haftası programı çerçevesinde yapılacak olan çalışmaların konuşulup tartışıldığı bir toplantı düzenledik. Toplantıda demokrasi ve adaletin kurumsallaşması için el ele veren demokratik kitle örgütlerinin, yerel yönetimlerin, suskun kalmayan tüm aydınlarla ortak bir platform oluşturulması amaçlanmıştır” dedi.
SAYGI İLE ANILACAK
24 Ocak 2011 tarihinde düzenleyecekleri anma programına tüm ilçe halkını beklediklerini kaydeden Sanlı, ”24 Ocak 2011 Pazartesi günü Uğur Mumcu ve teröre hedef olmuş tüm aydınları anmak için program düzenledik. Program Cumhuriyet Meydanından Atatürk Anıtına geçiş ile başlayacak.
Çelenk koyma, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam edecek, Belediye Kültür Salonunda Uğur Mumcu belgeseli, Uğur Mumcu’nun gazetecilik kişiliğinin tanıtılması, Uğur Mumcu’nun hukuksal kişiliğinin anlatılması ve Uğur Mumcu türkülerinin seslendirilmesi ile program sona erecektir” diye konuştu.