Demokratik Sol Parti Alaplı ilçe Başkanı Yaşar Önelge, ilçede yıllardan beri çözülemeyen kaldırım ve cadde işgalinin artık içinden çıkılmaz bir hale geldiğini trafiğe açık yolların bile işgale uğradığını belirtti. 
Kaldırım ve cadde işgali ile ilgili olarak şu ana kadar hiçbir çalışma yapılmadığına dikkat çeken Önelge, bu durumun belediye yönetiminin zafiyet ve çaresizliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Yetkilerden bu konuda çalışma beklediklerini belirten Önelge, "Alaplı'nın bir türlü çözümlenemeyen kaldırım işgalleri havaların ısınması ile birlikte yeniden yoğunlaşarak artık araçlara mahsus yola kadar genişlemeye başlamış bulunmaktadır. Başta Postane caddesi, Al caddesi, Hükümet caddesi, Cumhuriyet caddesi olmak üzere  hemen hemen her yerde bu tür manzara ile karşılaşmak olağan hale gelmiş bulunmaktadır. İnsanın aklına Alaplı kimin diye sorası geliyor. Alaplı,  Alaplı'da yaşayanların mı yoksa belirli bir azınlığın elinde mi? Çünkü görünen manzara bu tür soruyu akla getirmektedir. Belediyemiz bazı uygulamalarda hiçbir esneme göstermezken nedense bazı esnafın kaldırım ve yol işgallerini görmemezlikten gelmekte sergilediği tavır ile adeta işgal edenleri cesaretlendirmektedir. Fakat aynı belediye yönetiminin şehrin nizamını sağlamak için görevlendirdiği zabıta görevlileri aynı cadde üzerine geçiçi olarak park etmiş vatandaşlarımızın arabalarına ceza yağdırmakta, her nedense birkaç metre ötesinde mallarını bırakın kaldırımı araç trafiğinin sağlandığı yolda teşhir eden bazı esnafları görmemezlikten gelmektedirler. Bu davranış'ta toplum içinde belediye taraflımı davranıyor ya da hemşericilik veya siyasi akrabalıklar ve bağlantılar yada taşra politikacılığı ağır mı basıyor kuşkusunu düşündürüyor.
Bize göre bu davranış belediye yönetiminin zafiyet ve çaresizliği anlamına gelmektedir. Bu nedenle başta sayın Belediye başkanı olmak üzere tüm sorumluları göreve davet ediyor, Alaplı'nın Alaplıda yaşayan herkesin ilçesi olduğunu bir kez daha hatırlatarak vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için gereken önlemlerin alınmasını talep ediyoruz" dedi.