CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde şansımız çok yüksek, görüyoruz ki son 20 yıldır Alaplı'yı yönetim iki kişi tekrar aday olmak için birbirleriyle yarışıyor dedi.

CHP Alaplı İlçe teşkilatı tarafından danışma toplantısı düzenlendi. Belediye Kültür salonunda düzenlenen toplantı'ya CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Öztürk, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, 2014 Mart ayından yapılacak olan yerel seçimlerde CHP'nin bayrağını dikmek için hep beraber geleceklerini söyledi. Alaplı'nın hem sosyal hem de ticari anlamda bittiğini öne süren Tekin, şunları söyledi;

Bu gün aramızda bir tane milletvekilimiz var. Ama biz 12 Haziran seçimlerinde 2 tane milletvekili seçtik. Kendisi şuan da aramazda değil sucunun kendisi bile ne olduğunu bilmemden cezaevinde yatıyor. Cezaevinde olması rağmen uluslar arası bir başarıya imza attı. Haberal, 27 ülkede üyesi bulunan dünya tıp ve tıbbi akademi teknik ve etik bilimler akademisini kurarak başına getirildi. Türkiye ise ne yazık ki sağlıkta büyük hizmetleri olan sayın vekilimiz hala Silivri de tutuluyor. Kendisine buradan sevgilerimiz sunarak bir an önce aramıza katılmasını bekliyoruz.

Bu benim Alaplı'da 2. İlçe başkanlığı dönemim bu süre zarfından parti binamızı yeniledik. 300 üyeden 600 üyeye çıkardık. Bir referandum birde genel seçim geçirdik. Her ikisinde oylarımızı 2.katına çıkardık. Her zaman birbirimize saygılı olduk.  Zonguldak da örgüt içinde sıkıntıları olmayan İlçelerin başındayız. Her yere beraber katılıyoruz.

Gectiğimiz yerel seçimleri çok az oyla kaybettik. Önümüzdeki yerel seçimlerde Alaplı'da CHP'nin bayrağını dikmek için elimden geleni yapıyorum. Ve yapacağız. Yerel seçimlerde şansımız çok yüksek.

Görüyoruz ki son 20 yıldır Alaplı'yı yöneten 2 kişi tekrar aday olmak için bir birleriyle yarışıyorlar. Ve her ikisini de Alaplı'da yaptığı şeyleri görüyoruz.

Eskiden Akçakoca'dan Ereğli'den insanlar buraya gezmeye gelirlerdi. Şimdi ne yazık ki insanlarımız buralara gidiyor. Alaplı hem sosyal hem de ticari anlamda bitmiş durumda pazaryerimiz vardı panayır gibiydi. Alaplının girişini kapattılar hala açamadılar ne olacağı da belli değil. İlçemizde bir tane sosyal tesis yok.30 yıl önce sinemamız vardı. Bu gün bir sinemamız bile yok.1978 yılında yapılan mezbahaneye bir çivi bile çakamadan mühürlediler kapattılar. Alaplının sorunları çok fazla bunları anlatmak istesek sayfalar yetmez. İnşallah 2014 yılında bu sorunların hepsini çözmek için hep beraber geleceğiz.

Alaplının bir beldesi var. Gümeli beldesi son anda kapanmaktan kurtuldu. Kapatılması için bazıları çok şey yapmak istedi. Gümeli beldesinin kapatılmaması için çaba gösteren başta Valimize ve Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz.

Zonguldak üvey evlat gibi Düzce ve Karabük nasıl geliştiğini görüyoruz. Zonguldak'taki iktidar millettekileri Zonguldak'a önem veremiyor. Bunu da kendi bakan yardımcıları söylüyor. Tersanelerin durumları ortada bununla ilgi hiç kimse önlem almıyor.