Cumhuriyetimizin 86.Kuruluş yıldönümü, Alaplı'da görkemli bir şekilde kutlanmaya devam ediyor.
Alaplı Belediyesi'nin geçtiğimiz Cumartesi günü başladığı "Cumhuriyetimizin 86.Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyet Haftası Kutlama Etkinlikleri'nin ardından, resmi kutlamalar Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı. Çelenk koyma töreninin hemen akabinde Belediye Çaybahçesi'nde Alaplı Belediyesi tarafından hazırlanan "Cumhuriyet Kokteyli" gerçekleştirildi ve "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Oldukça görkemli geçen Cumhuriyet Kokteyli'nde, İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi, keman ve san sanatçısı Engin Atalay, canlı performans sergileyerek, söylediği güzel şarkılarla kokteyle renk kattı. Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, sanatçı Atalay'ın isteği üzerine eşi Dilek Çimenoğlu ile birlikte dans etti.
Kokteylde konuşan Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, Cumhuriyetimizin 86.kuruluş yılını bu yıl görkemli bir şekilde kutlayabilmek için Belediye olarak bir dizi etkinlikler hazırladıklarını belirterek, "Geçen hafta içinde Belediyemize nezaket ziyaretinde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi ve ses sanatçısı Sayın Engin Atalay, Cumhuriyetimizin 86.yılını görkemli bir şekilde kutlamak için Belediye olarak bir dizi etkinlikler düzenlediğimizi kendisine söylediğimde, bana, 'bu etkinliklere kendisinin de sanatıyla katkı verebileceğini' söyledi ve onun için bugün İstanbul'dan buraya kadar gelip, bizlere güzel bir müzik resitali sundu. Ereğlili sanatçımız Engin Atalay'a çok çok teşekkür ediyorum" dedi. Engin Atalay ve piyanist Osman Baykan için Alaplı Belediyesince hazırlanan plaketler, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Levent İşcan ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş tarafından takdim edildi.
Öğretim Görevlisi ve ses sanatçısı Engin Atalay da konuşmasında, Alaplı'da Cumhuriyet Kokteyli'nde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Burada olmanın ve buradaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bu bölgenin bir evladı olarak destek vermenin sonsuz mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonra da böyle özel günlerde sizlerin yanında olmaya devam edeceğim.
Gösterdiğiniz ilgiye çok çok teşekkür ediyorum" dedi. Cumhuriyet Kokteyli salonunda hizmete açılan "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu fotoğraf sergisi de davetliler tarafından büyük bir beğeniyle gezildi. Sergi iki gün açık kalacak.