Alaplı'da 50 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi, internet üzerinden hastalara randevu vermeye başladı. Hastane yönetiminin yeni uygulamaya koyduğu sistemle, artık sıra almak için saatler öncesinden hastaneye gidip kuyrukta beklemek veya sıra alamadan geri dönmek zorunda kalınmayacak. İlçede 48 bin nüfusa hizmet veren Alaplı Devlet hastanesi, teknolojik yeniliklerine bir yenisini daha ekledi. Hastanenin internet sitesinde doğum, gebelik, kadın hastalıkları ve diyet gibi birçok konu başlığıyla bayanları ve ailelerini bilgilendiren, hastaların yoğun ilgi ile takip ettiği doktor çalışma listesini yayınlarken, online randevu alma hizmete sundu. Başhekim Opr. Dr. Fuat Gündoğdu, teknolojik yeniliklere her zaman açık olduklarını belirterek, internet sitesi sayesinde hasta ve yakınlarına merak ettikleri her konuda hızlı ve güncel bilgiler vermeyi hedeflediklerini kaydetti.
Gündoğdu, "Her poliklinikte 30 kişilik online randevu alabilme imkanını sunduk.  Hastanenin web adresi olan
http://www.alaplidh.gov.tr/ adresine girip "online randevu" butonuna tıklayıp buradan ad, soyadı, t.c. kimlik numaranızı girerek istediğiniz poliklinikten randevu alabiliyorsunuz. Böylece internet üzerinden çok kısa bir sürede sıra alma işleminizi tamamlayarak, randevu saatinizden sadece 10 dakika önce poliklinikte bulunmanız yeterli olacak.
Yeni kurulan bu sistemde ilk dönemlerde sıkıntılar yaşanabilir. Hastaların sabırlı ve anlayışlı olmalarını istiyoruz."şeklinde konuştu.