Alaplı-Ereğli arasında başka bir firmanın yolcu taşımacılığı yapmasını protesto eden Alaplı Belediyesi Özel Halk Otobüsleri sahipleri, Alaplı-Akçakoca yolunu 45 dakika trafiğe kapattı.

 

 

Alaplı Belediyesi Özel Halk Otobüsleri, Alaplı-Ereğli yolu arasında başka bir firmanın yolcu taşımasını protesto ederek, Zonguldak-İstanbul Karayolunu 45 dakika trafiğe kapattılar.

 

Alaplı Balıkçı barınağı mevkisinde 39 halk otobüsü sahibi, halklarını aramak için 45 dakika Karayolunu araçlarıyla trafiğe kapatarak, Zonguldak Valisi Erdal Ata ile görüşmek istediklerini belirttiler. Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş’ın tüm uyarılarına rağmen yolu trafiğe açmayan Halk Otobüsleri sahipleri, Vali Ata’nın gelmesini istediler. Olay yerinde bulunan AK Parti eski İl Başkanı Celil Uzun Halk Otobüsü sahiplerini sakinleştirerek Vali Ata, ile birlikte görüşeceklerini söyledi. Eylem sırasında bir kadın, Halk Otobüsü şoförlerine kızım doğum yapacak acele yolun açın diyerek tepki gösterdi. Halk Otobüsçülerinin eylemi boyunca karayolunda kilometrelerce kuyruk oluştu. Alaplı Kaymakamı Aydın Memük’ünde devreye girmesiyle Karayolunu trafiğe açan Halk Otobüsleri sahipleri Zonguldak Valisi Erdal Ata ile görüşmek için Zonguldak’a hareket ettiler.