Alaplı'da Ereğli Birlik ile Alaplı Özel Halk otobüsleri sahipleri arasındaki gerginlik yaşanan bir olayla yeniden alevlendi. İddiaya göre, Ereğli Birlik çalışanlarından bir grup, Alaplı Halk Otobüsleri'nde çalışan Emrullah Özmen'e ait otomobile saldırdı.

Cihan Haber Ajansı'nın konuyla ilgili haberi şöyle:

İki taşımacılık birliği arasında uzun bir süredir devam eden yolcu alma kavgası önceki gece saatlerinde bir kez daha patlak verdi. 2008 yılından bu yana süregelen olaylar birçok kez mahkemeye taşınmış ve mahkemenin sonucunda Alaplı Halk Otobüsleri haklı bulunmuştu. Buna rağmen Ereğli-Alaplı arasında yolcu taşımacılığı yapmaya çalışan Ereğli Birlik firması ile Alaplı Halk Otobüsleri arasında yaşanan tartışmalar, polisin zamanında müdahalesi sonrasında önlenmişti. Geçtiğimiz ay içinde Alaplı Halk Otobüsleri çalışanları Erdem Yuva girişinde yaşanan olayları protesto etmek için yol kapatma eylemi yapmıştı.

OTOMOBİLE TAŞLI SOPALI SALDIRI İDDİASI

Dün gece 23.30 sularında kooperatif binasından özel otomobili ile ayrılan Emrullah Özmen, iddiaya göre Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünden geçerken, bir grup tarafından saldırıya uğradı. Taşlı ve sopalı olarak otomobile saldıran şahıslar, aracın camını kırdı. Sol kapısında tekme izi de olan aracın sürücüsü Emrullah Özmen, olay yerinden kaçmayı başardı. Ereğli Birlik sürücüleri tarafından yapıldığı iddia edilen saldırı sonrası yeniden kooperatif binasına gelen Emrullah Özmen, olayı arkadaşlarına anlattı.

Kooperatif binasında toplanan Alaplı Özel Halk Otobüsleri sahipleri, saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen Ereğli Birlik sürücülerinin toplandığı eski pazar yerine gitti. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kalabalık bir grubun pazar yerine doğru gittiği ihbarını alması üzerine harekete geçti. Polisler, ellerinde sopalarla pazar yerine gelen her iki grubu da kontrol altına almaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonrasında Alaplı Özel Halk Otobüsleri sahipleri ikna edilerek kooperatif binasına gönderildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ DEVREYE GİRDİ

Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Ereğli Birlik sürücüleri ile görüşerek olayları büyütmemelerini istedi. Ereğli Birlik sürücülerinin evlerinin Karşıyaka'da olduğunu ve diğer grubun dağılmaması halinde evlerine gidemeyeceklerini söylemeleri üzerine İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Alaplı Özel Halk Otobüsleri Kooperatif binası önüne geldi. Burada çay ocağında toplanan otobüs sahipleri ile görüşmeye çalıştı.

Bu arada Alaplı İlçe Jandarma ve Ereğli Emniyeti'nden takviye kuvvet desteği geldi.

İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Alaplı Özel Halk Otobüsleri sahiplerine yönelik yaptığı konuşmada, "Bizim işimiz ilçenin ve sizlerin güvenliğini sağlamak, en üst seviyede bu sorun biliniyor ve çalışmalar devam ediyor, zaten karşılıklı olarak yasal hak arayışınız da devam ediyor. Kavga ile bu iş çözülmez, ben sizlerden sağduyulu ve akılla hareket etmenizi istiyorum. Bir can yanması sizleri mutlu mu edecek? Hepiniz burada yaşıyorsunuz, hepiniz Alaplılısınız. Kavga ve kaosa asla geçit vermeyiz, haklı olan hakkını yasal zeminde aramalıdır. Kan akıtılsa sorun çözülecek mi? Hepinizden sağlıklı düşünmenizi istiyorum." dedi.

"SORUN BİR SONUCA BAĞLANSIN"

Alaplı Halk Otobüsleri sahipleri ve sürücüleri, Ereğli Birlik firmasının haksız yolcu taşıdığını ve Zonguldak Valiliğin genelgesine rağmen aynı şekilde yolcu taşıdıklarını ifade ettiler.

Alaplı Halk Otobüsleri sahiplerinden Kemal Durmuş yaşanan olayda kendilerine haksızlık yapıldığını, Ereğli Birlik firmasının izni olmamasına rağmen Alaplı Ereğli arasından yolcu taşımacılığı yaptığını söyledi. Kemal Durmuş konuşmasında "Yıllardan bu yana adalet hep Ereğli Birlik tarafında. Bizler hakkımız olan işimizi yapmaya çalışıyoruz. İzinleri olmamasına rağmen Akçakoca-Ereğli arasından yolcu taşımacılığı yapan, Ereğli-Alaplı arasında yolcu taşıma hakkı olmayan bu firma sürücüleri bizlerin ekmeği ile oynuyor. Kaç defa mahkemeye gittik. Mahkemenin sonucu hep bizim lehimize sonuçlandı. Ama şimdi yine bu firma çalışanları bizlerin ekmeği ile oynamaya çalışıyor. Bu da yetmezmiş gibi şahsi araçlarımıza saldırılıyor. Bu olay nereye kadar böyle devam edecek. Sorunun bir an önce halledilmesi lazım. Yoksa çok kötü şeyler olacak." dedi.

RAMAZAN AYI VURGUSU ETKİLİ OLDU

Sürücülerin araçlarında yatacaklarını ve eve gitmeyeceklerini söylemeleri üzerine bir kez daha söz alan Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, "Mübarek Ramazan gününde birazdan herkes sahura kalkacak. Sizler de yarın yolcu taşımacılığı yapacaksınız. Her gün binlerce can taşıyorsunuz. Burada kalmanız bir şeyi değiştirmeyecek. Ben sizin araçlarınızı koruyacağıma dair söz veriyorum. Şimdi sizlerden istirhamım evlerinize gitmeniz. Burada yapacak bir şey yok. Bu satte bu soruna da çözüm de bulamayız. Yarın sabah gelip dilekçenizi vererek bu işi hızlandıracağız." diyerek kalabalığı dağıttı.

Alaplı Halk Otobüsleri sahipleri ve sürücüleri Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş'ın konuşmasının ardından olaysız bir şekilde evlerine dağıldı. Kendi yazıhanelerinde bekleyen Ereğli Birlik sürücüleri de İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde olaysız bir şekilde evlerine gitti.