Alaplı Belediyesi’nin, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak yaklaşık bir yıl önce hizmete açtığı Gönül Köprüsü Mağazası’ndan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlar sürerken, ihtiyaç fazlası bulunan kişi ve kuruluşların Mağaza’ya bağış desteği de her geçen gün artıyor.

 

İstanbul’da faaliyet gösteren Basmacı Tekstil ve Konfeksiyon Mağazası; ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere, Alaplı Belediyesi Gönül Köprüsü Mağazası’na, kadın ve erkek kıyafetlerinden oluşan 200 adet kullanılmamış giyim eşyası bağışında bulundu. Firmanın giyim eşyası bağışını teslim alan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Basmacı Tekstil ve Konfeksiyon Mağazası adına firma yetkilileri Musa Basmacı ve Metin Öztürk’e teşekkür ederek, “Firma, kendi mağazalarında satışa sunulan ihtiyaç fazlası 200 adet giyim eşyasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Belediyemize teslim etti. Bu giyim eşyaları, ütüleri de yapılmak suretiyle, Belediyemiz Gönül Köprüsü Mağazası’nda ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunuldu. Vatandaşların ihtiyaç fazlası eşyalarını, ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturmak amacıyla kurulan Gönül Köprüsü Mağazası, geçen bir yıl içinde yaklaşık 5 bin vatandaşa eşya yardımında bulundu. Sadece giyim eşyası değil, bağış yapılan kullanılabilir durumdaki mobilya ve dayanıklı tüketim malzemesi gibi ev eşyaları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Söz verdiğimiz gibi; bu Mağaza’yı haftanın 6 günü açık tutarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mağaza sürekli açık tutulacak. Biz, elinde ihtiyaç fazlası bulunan tüm esnaflarımızın her türlü giyim ve ev eşyası bağışlarını bekliyoruz. Özellikle, çocuk giyim eşyasında sıkıntı çekiyoruz. Mağazamıza çocuk giyim eşyası için talepte bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza cevap verememenin sıkıntısını çekiyoruz. Çocuk giyim eşyası bağışına bu yüzden özellikle ihtiyacımız var” dedi.

 

ÖNEMLİ ROL OYNANIYOR

 

Çimenoğlu,  Gönül Köprüsü Mağazası’na ilgi ve duyarlılığın beklentilerin de üzerinde gerçekleştiğine işaret ederek, “ Mağazamızdaki giyim eşyalarının büyük bir çoğunluğu, konfeksiyon mağazalarının bağışladığı hiç kullanılmamış eşyalardan oluşuyor. Hem bu bağışlar, hem de vatandaşlarımızın az kullanılmış, kullanılabilir durumdaki giyim ve eşyalarını temizleyip, ütüleyerek Mağazamıza bağışlamaları, toplumsal yardımlaşma ve toplumsal duyarlılık bizleri oldukça memnun ediyor. Bu yardımlaşma duyguları, toplumdaki ekonomik dengesizliğin olumsuz yansımalarını azaltmada da önemli bir rol oynuyor” sözleri ile konuştu.