25.Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri, büyük bir coşku ve  ilgiyle başladı.

 

19.Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, diğer ilçe protokolü, vatandaşlar ve güreşe katılacak pehlivanların Kırkpınar Mehter Takımı’nın davul zurna gösterisi eşliğinde, Belediye hizmet binası önünden er meydanına kadar kortejiyle başlayan güreş coşkusu, er meydanında saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve emekli din görevlisi Haydar Çaturoğlu’nun Kuran-ı Kerim okuması ve hayır duası ile devam etti.

 

Er Meydanındaki açılış programına, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, 19.Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, İlçe Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Levent İşcan, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Güreş Ağası Aydın Semerci, Yağlı Güreş Komitesi Başkan ve Yöneticileri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir güreşsever topluluğu katıldı. Açılış programının ardından gelen Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da, protokoldeki yerini aldı.

25.Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin açılış konuşmasını yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Alaplı’nın geleneği ve Alaplı’yı Alaplı yapan bir unsur olduğunu belirterek, “Kültür; uzun yıllar bir arada yaşamış toplumların geliştirdikleri ortak davranıştır. Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri de bir kültürün ürünüdür. Yani; Alaplı’nın insanı, Alaplı’da doğup büyüyen çocuklar, doğuştan güreşçidir. Buranın köylerinde, yerleşim alanlarında bütün çocuklarımız güreşçi olarak doğarlar. İçlerinden bazıları da, Eyüp ve Ziya Ünlü kardeşler gibi gururumuz olarak, Kırkpınar’da Alaplı’yı başpehlivan olarak temsil ederler. Bu güreşlerin ilk başladığı, ilk doğduğu  yer burası. Daha sonra büyük bir organizasyonla ‘Karaot Çayırı” dediğimiz bir alana gitti. Fakat gördüğünüz gibi bu sene tekrar buraya aldık. Buraya almamızın nedeni; çarşı içinde olsun dedik, esnafımıza hareket getirsin, Alaplı’ya hareket getirsin, Alaplı kalabalık olsun, güzel bir hareket olsun, dedik. Bu güreşi yaparken, tesisleşmede bir sıkıntımız vardı; tribünlerimiz yoktu. Ben buradan Erdemir Genel Müdürü Sayın Oğuz Özgen’e ve tüm Erdemir Yönetim Kurulu ile camiasına teşekkürlerimi iletiyorum. Bu tribünleri, kalıcı olarak Alaplı er meydanına hibe ettiler. Artık bayramlarda da, güreşlerimizde de, sosyal etkinliklerimizde de tribün kurup, tribün kaldırma gibi bir derdimiz olmayacak. Bu tribünlerin üstünü de, bu organizasyondan sonra kapatacağız. Bu güreşlerin yapılmasında büyük emeği olan, Güreş Ağası ve Birlik Makine Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Aydın Semerci’ye, işadamlarımız; Sayın İsmet Yılmaz’a, Sayın Ahmet Coşkun’a, Sayın Nurettin Bozkurt’a, Sayın Şeref Coşkun’a, Sayın Mustafa Atmış’a, Alper Fındık’a, Alfa İnşaat’a, Sayın Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan’a, katkısı bulunan tüm sponsorlarımıza, belediye personelimize, Alaplı halkına, Alaplı esnafına ve destek veren herkese  teşekkür ediyoruz. Şunu iddia ile söylüyoruz: Önümüzdeki yıllarda burada yapılacak güreşler çok daha güzel olacak. İnanın seneye geldiğinizde bu sahayı tanıyamayacaksınız. Bu spora sadece ben değil bütün Alaplı gönül vermiş durumda. Bu güreşin yağlı güreş camiasına ve Alaplı’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Güreş Ağası Aydın Semerci de konuşmasında, yoğun ilgilerinden dolayı tüm güreş severlere teşekkür etti.