Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yonetimi ilçede yol güzergâhı içinde olmamasına rağmen kaçak yolcu taşımacılığı yapan bir kooperatife tepki göstererek yetkililerden önlem alınmasını istedi.

Alaplı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkan Vekili Sali Koçak, yol güzergâhı içinde olmaması rağmen yolcu taşımacılığı yapan bir kooperatifin kendi hat güzergâhlarından kaçak yolcu taşımacılığı yapmasına tepki gösterdiklerini bildirdi. 
Söz konusu taşımacılık yapan kooperatifin güzergâhının Ormanlı yolu üzeri Osmanlı, Eleşler, Kaptan olmasına rağmen Aşağı Tekke-Okçular hattından kaçamak seferler yapıp fiyat rekabeti yaparak hakkı olmadığı güzergâhta hak oluşturmak istediğini belirten Koçak, şunları kaydetti:
"İlçemizden Eleşler ve Kaptaş`a yolcu taşımacılığı yapan SS.87 no`lu Elka Kooperatifinin güzergâhının Ormanlı yolu üzeri Osmanlı, Eleşler, Kaptaş olmasına rağmen Aşağı Tekke-Okçular hattından kaçamak seferler yapıp fiyat rekabeti yaparak hakkı olmadığı güzergâhta hak oluşturmak istemektedir. Oysaki Okçular Köyü`ne 1985 yılından beri belediye ve belediye denetimli halk otobüsleri hizmet vermektedir. Sebep olarak Okçular Köyü`ne ait bir adet (M) plakası olduğundan bu aracında hizmet vermediğinden belediyeler kanununun (F) bendindeki hakkını kullanarak 10.03.2006 tarihli 18 no`lu meclis kararıyla Toki ve Okçulara hat belirlemiş olup belediye özel halk otobüslerini çalıştırmaktadır. SS.87 no`lu Elka Kooperatifinin 22.07.2005 tarihli 2005/28 karar no`lu İl Trafik Komisyon Kararı`yla bu güzergâhta işletmecilik yapamayacakları bildirilmiş olmasına rağmen hali hazırda çalışmaktadırlar. Zonguldak İl Trafik Komisyonunun ticari araçlar ve tehditli plakalar için alınan 24.12.1997 1997/46 no`lu kararında 9.maddesinin (B) bendini ihlal ettiklerinden (G) bendi gereğince cezai işlemin uygulanması gerekmektedir ve yine bu komisyon kararıyla hat ve güzergâhlı araçların (M) seri plakalı araç ve ruhsatında hat ve güzergâhlarının yazması şartı olmasına rağmen hatlarda normal ticari plakayla çalışmaktadırlar. Bu çalışmanın komisyon kararına göre suç olduğundan Alaplı kalkış noktasındaki duraklarında Okçular-Toki tabelasının araçlarının ön camında asılı olduğu normal ticari plaka ile işletmecilik yaptıkları aşikârdır. Biz bu konuda Kaymakamlık başta olmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye yetkililerini göreve çağırıyoruz" dedi.