Alaplı Belediyesi ekipleri, iki gündür etkisini sürdüren kar yağışına karşı karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Çalışmaları yerinde inceleyerek yönlendiren Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Cumartesi gününden başlayarak aralıksız olarak devam eden kar yağışının vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkilememesi için yağışın başlaması ile birlikte hemen çalışmalara başlandığını belirterek, "Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda zaten günler öncesinden ekipman hazırlıklarına başlamış ve çalışma programımızı da yapmıştık. Yağışla birlikte hemen çalışmalara başladık. Cumartesi günü öğle saatlerinden  bu yana, gece de dahil olmak üzere 4 ekip ilçemizin değişik noktalarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Anında müdahalelerde bulanarak; ana güzergahlardaki ulaşımın kapanmasına engel olduk. Şu anda toplu taşım araçlarının da  güzergahı olan ana yol güzergahları tamamen açık. Devam eden kar yağışı nedeniyle ana güzergah yolların ulaşımı aksatmaması için ekiplerimiz belirli aralıklarda, iş makineleriyle kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Bir taraftan da mahalle aralarındaki yollarda kar temizliği çalışmaları yapıyoruz. Birçok mahalle arası yolu da açtık. Ancak bazı mahalle aralarındaki yollara; araç parkından dolayı daralması nedeniyle müdahale etmekte güçlük çekiyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızdan, ulaşımla ve kar yağışının olumsuz etkileriyle ilgili gelen talepleri de anında değerlendiriyoruz ve ekiplerimizi seri bir şekilde talebin geldiği mahalleye yönlendiriyoruz.  İlçemizde ulaşım açısından şu anda herhangi bir sıkıntı yok" dedi.
Başkan Çimenoğlu, vatandaşların 'Alo 153 Zabıta' hattı vasıtasıyla mağduriyetlerini, taleplerini Alaplı Belediyesine ulaştırarak,  yardım ve destek isteyebileceklerini belirterek, "Vatandaşlarımız, 153 nolu zabıta hattı telefonundan 24 saat Belediyemize ulaşıp mağduriyetlerinin giderilmesi, taleplerinin karşılanması için destek ve yardım isteyebilir. Koordineli bir şekilde çalışan ekiplerimiz, gerekli müdahaleyi hemen yapacaklardır" dedi.