Alaplı'da halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, fındık toplayan vatandaşların emeklerine şükran duyduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Fındık üretici acaba alım terimin karşılığını alarmıyım, alamaz mıyım onun derdi var. Esnaf acaba siftah yapabilir miyim yapamaz mıyım onu derdi var. Üniversiteye giden ya da askerden gelen gencin acaba iş bulabilir miyim onun derdi var. Ama Recep Beyin derdi daha farklı, onun derdi ben yargıyı nasıl ele geçiririm. Ha-kimleri nasıl tahin ederim onun derdi bu" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaplı'da halka hitap etti. Alaplı'da fındık üretiminin önemli bir yer tuttuğunu belirten Kılıçdaroğlu, Fındık bahçesinde fındık toplayan kadınlarımızın emeklerine şükran duyduğunu söyledi.
''Kendilerini düşünen değil, halkı düşünen bir iktidar lazım'' şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu, Referandumda vatandaşlardan ''hayır'' oyu kullanmalarını istedi.
Bu ülkede adalet varsa o ülkede demokrasi vardır diyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede adalet varsa o ülkede demokrasi vardır. Mahkeme salonuna da hiç gittiniz mi bilmiyorum. Orada girerken arkada bir yazı var."Adalet Mülkün Temelidir".Orada mülk Recep beyin mülkü değil orada mülk devlet demektir" dedi.
Hükümetin anayasa değişikliğindeki amacının, ''yargıyı ele geçirmek olduğunu'' iddia eden Kılıçdaroğlu, ''Bunlara aldanmayın, bunlara inanmayın. Türkiye'de halkın iktidarını kurmak durumundayız. 2002'den beri bir korku imparatorluğu kurdular. Çaldıklarını geri verecekler. Bunun için bana yetki verin. Kul hakkı yiyenden hesap sorayım'' diye konuştu.
Fındık üreticilerinin emeklerine şükran duyduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Fındık İşçilerinin emeklerine şükran borçluyuz. 8 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar.8 yılda Fındık üreticisi hayatından memnun mu? Esnaf hayatından memnun mu? İşçi hayatından memnun mu? Bu bölgede işsizlikte var. Bildiğim kadarıyla Tersaneler kapanmış, eskiden 7 bin çalışıyordu bu tersanelerde şimdi. 700 kişiye düşmüş, diyorlardı ya çok başarılı bir ekonomik politika güdüyoruz. Bu kadar başarılıysanız bu işsizlik nedir diye sormayacak mıyız? Fındık üretici acaba alım terimin karşılığını alarmıyım almaz mıyım onun derdi var. Esnaf acaba siftah yapabilir miyim yapamaz mıyım onu derdi var. Üniversiteye giden ya da askerden gelen gencin acaba iş bulabilir miyim onun derdi var.
Ama Recep Beyin derdi daha farklı onun derdi ben yargıyı nasıl ele geçiririm. Hakimleri nasıl tahin ederim derdi bu, şimdi iki derdi karşılaştırın 1 vatandaşın derdi. Birde recep beyi derdi. Şimdi sormayacak mıyız arkadaş sen bu ülkede başbakanlık yapıyorsun senin görevin nedir. Memleketin sorunun çözmek işsizliği çözmek değimlidir. Yolsuzluğu çözmek bitirmek değimlidir. Bunlar senin görevin, ama tam bunu aksini yapıyorlar. Ramazan ayındayız eğer yargıyı ele geçirirlerse kul hakkı yiyenlere diyecekler ki yemeye devam edin arkanızda biz varız. Hakimimizi tahin ettik Adamımızda tahin ettik devam edin."