Alaplı’da önceki gün meydana gelen bar yangını aydınlığa kavuştu. Bar yangını ile ilgili soruşturma başlatan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri işyerinin kundaklandığını tespit etti.  Bar yangınına adları karıştığı tespit edilen M.U. ve A.K. özverili çalışma sonucu kısa sürede yakalandı.

Konuyla ilgili emniyetten yapılan açıklama şöyle:

“11/08/2009 günü saat:05:40 sıralarında idaremiz dere boyunda faaliyette bulunan bir işyerinin tamamen diger işyerinin ise kısmen yanması olayı ile ilgili yapılan araştarma ve incelemede;

Alaplı İlçe Emniyet müdürlüğümüz tarafından güvenlik amaçlı yerleştirilen kameralardan yanan iş yerleri ve çevresini gösteren kamera kayıtlarının incelenmesinde; sabah saatlerinde bir kişinin uzun saçlı diğerinin ise şapkalı ve eldivenli olarak saklandıkları yerden çıkarak ellerinde bir bidonla iş yerinin önüne geldikleriı daha sonra cam ve kapıları tekmeliyerek kırdıkları ve ellerindeki bidonu içeriye doğru boşaltarak çakmak ile ateşledikleyerek olay yerinden süratle kaçtıkları tespit edilmiştir.

Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan özel bir ekip tarfından elde edilen görüntüler ve daha öncesinde işyeri önünde meydana gelen tartışma olayında bulunan taraflar üzerinde yapılan geniş çaplı incelemeler sonucunda şüpheliler M.U. ve A.K.oldukları tespit edilerek olayda kullandıkları çakmak, peruk ve kıyafetleri ile birlikte yakalanmışlardır.Yapılan sorgulumada her iki şahıs işledikleri suçu itiraf etmişler, bu konuda düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuşlardır.”