Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Belediye İşbirliği ile Kurban Kesim Kursu açılacağı bildirildi.
Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uludağ, yaklaşan Kurban Bayramı'nı göz önünde bulundurarak, kurban kesimlerinin işinin ehli kişiler tarafından yapılması ve yaralanmaların da önüne geçebilmek amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Belediye İşbirliği ile Kurban Kesim Kursu açılacağını belirtti.
Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde verilecek olan kursların bir hafta süreceğini ve kurslara kayıtların başladığını belirten Uludağ, "Her yıl Kurban Bayramı'nda dini vecibelerini yerine getirmenin gayretinde olan vatandaşlar, özellikle aldıkları kurbanlıkların kesimini gerçekleştirecek eleman arıyorlar.
Bu konuda sıkıntı yaşanıyor. Kesilen kurbanların dini usullere uygun olarak ve hijyenik ortamlarda kesilmesi gerekir. Biz de bu konuda vatandaşların sıkıntısını gidermek üzere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Müftülüğümüz ve Belediyemiz işbirliği kurban kesim kursu açacağız.  Bir hafta sürecek kurslarda kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı derslerle kurban kesimi konusunda bilgiler verilecek. Ayrıca Kurs sonucunda eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere, küçük ve
Büyükbaş kurbanlık kesme yetki belgesi verilecek. Böylece bu kursiyerlerimizin kurban kesiminde yetkili olmaları sağlanacak.
Bu kursa katılmak isteyenlerin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi.