Alaplı’da kız meselesi yüzünden doğu kökenli vatandaşlar ile Alaplı’da bir grup arasında çıkan kavga büyüdü. Gazetemiz muhabirinin edindiği bilgilere göre Alaplı Ömerli Köyü Gökçeler Mahallesinde oturan S.Ş. adlı genç internet ortamında tanıştığı doğu kökenli olduğu öğrenilen B.S. ile evlenmeye karar verdi. Alaplı Ömerli Köyüne gelen B.S. adlı genç kızın yakınları yaklaşık 1 hafta sonra 30 kişilik bir grupla Alaplı’ya geldi.

 

BIÇAKLA YARALANANIN DURUMU İYİ

 

Alaplı Sanayi Sitesinde bir marangozhanede çalışan S.Ş.’yi arayan 30 kişilik grup dükkanda bulunan ağabeyini bıçakla ağır yaralayarak olay yerinden kaçtı. Haberin duyulmasının ardından olaya karıştığı iddia edilen zanlılardan 3 tanesi Alaplı deresi sazlık alanda saklandığını polise ihbar eden vatandaşlar, sazlık alana saklanan zanlıları taş yağmuruna tutarak linç etmek istedi. Sazlık alanda 3 zanlıyı yakalayan emniyet güçleri daha sonra Alaplı Karşıyaka mevkisi dolgu alanında deniz kenarında saklanmış 3 kişiyi daha buldu. Burada bir anda toplanan yaklaşık 250 kişilik grup deniz kenarına saklanmış zanlıları taş yağmuruna tutarak linç girişiminde bulundu.

 

EMNİYET SORUNU BİTİRDİ

 

Grubu uzaklaştırmak isteyen emniyet güçleri zor anlar yaşarken çeşitli yerlerinden yaralanan 3 kişiyi İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirdiler. Olayların yatıştırılması Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğünün hassasiyeti sayesinde sağlanırken bıçakla yaralanan kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve olayların kontrol altına alındığı öğrenilirken olay ile ilgili de soruşturma başlatıldı.