Alaplı'da Ramazan Bayramı programı  öncelikle belediyede yapılarak başladı. Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, Belediye Meclisi Üyeleri ve Belediye personelinin bayramlaşmasıyla başlayan program ilçe protokol bayramlaşması ile devam etti.
Belediye Çaybahçesi'nde yapılan protokol bayramlaşmasına AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kd.Üsteğmen Levent İşcan, Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, kamu kurumları amirleri, Belediye  ve İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.  Bayramlaşma programında konuşan Milletvekili Fazlı Erdoğan, "Tüm hemşerilerimizin, Milletimizin ve İslam Aleminin Bayramını kutluyor, nice bayramlar diliyorum" dedi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük de konuşmasında, bayramların kardeşlik, dostluk duygularının hep beraber yaşandığı günler olduğunu belirterek, "Herkesin bayramını kutluyor, nice bayramlara, dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde hep beraber kavuşmayı diliyorum" sözleriyle konuştu.
Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında, bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, bayrama kavuşmanın heyecan ve mutluluğunu hep beraber yaşadıklarını belirterek, "Bayramlar, kırgınlıkların, dargınlıkların, kavgaların unutulduğu dostluk ve kardeşlik duygularının hakim olduğu günlerdir. Bu bayramda da böyle bir mutluluğu yaşıyoruz. Alaplı her zaman olduğu gibi yine bir araya gelerek, örnek bir birliktelik sergiliyor. Sizlerin, kıymetli hemşerilerimizin, Milletimizin ve İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyor, nice bayramlar diliyorum" vurgusunda bulundu.
Belediye çay bahçesindeki bayramlaşmanın ardından, sırasıyla, Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alaplı Belediyesi İtfaiye Amirliği ve Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edilerek, görevli personelin bayramı kutlandı.