Alaplı Anadolu Lisesi tarafından şair tanıtım etkinlikleri kapsamında Türkiye edebiyatının önde gelen isimlerinden Ahmet Haşim ve Orhan Veli’yi karşılaştırmalı olarak tanıtıldığı şiir dinletisi düzenlendi.
Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Şiir dinletisi ile ilgili bilgiler Alaplı Anadolu Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü Öğretmeni Berrin Baydan amaçlarının öğrencilerin edebiyat sanatının inceliklerini ve güzelliklerini sağlamak olduğunu söyledi.
Türk Edebiyatının iki önemli isminin karşılaştırmalı olarak tanıtımını yaptıkları şiir dinletisinin öğrencilerin beğenisini kazandığını belirten Baydan, “Edebiyat yolunda yürüyen ancak, birbirinden çok farklı sanat anlayışlarıyla Türk Edebiyatına damgasını vurmuş iki büyük isim olan Ahmet Haşim ve Orhan Veli’yi karşılaştırmalı tanıtan ‘Ayrın duyuşlar’, ‘Ayrı kalemler’ ve ‘Ayrı simalar’ adlı şiir tanıtım programı düzenledik. Amacımız öğrencilerimizin edebiyat sanatının inceliklerini ve güzelliklerini bir kez daha görmelerini sağlamak, Türk edebiyatında derin izler bırakmış iki usta şairimiz Ahmet Haşim ve Orhan Veli’yi karşılaştırmalı olarak tanıtmak ve edebiyat sanatını gençlerimizin tanımalarını sağlamaktır. Bu tür çalışmalarımızın öğrencilerimizin ilgisinin yanında büyük kazanımlar elde etmelerini sağlamaktadır” diye konuştu.