Alaplı Belediyesi'nin, "Cumhuriyetimizin 86.Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyet Haftası Kutlama Etkinlikleri" kapsamında düzenlediği; 1.Dünya Savaşı'nda yaşları 12 ile 17 arasında değişen 120 çocuğun, Van'dan cepheye cephane götürürken yolda çektikleri çileyi anlatan "120" filminin ücretsiz sinema gösterimi, öğrenciler ve öğretmenleri tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.
Belediye Kültür Salonunda gösterime sunulan "120" filmini, Ahmet Ziya Yazıcı İlköğretim Okulu, TOKİ Okçular İlköğretim Okulu ve Kılçak İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri izledi. Oldukça duygulanan öğrencilerden bazıları, gözyaşlarına hakim olamadı. Sinema filmi gösterime girmeden önce öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, Alaplı'da sinema olmamasının eksikliğinin hissedildiğini belirterek, "Bu eksiği en azından Cumhuriyet Bayramı gibi böylesine özel gün ve haftalarda bir nebze olsun giderebilmek için, mevcut imkanlar ölçüsünde Belediye Kültür Salonumuzda böyle bir sinema salonu oluşturduk. Öğrencilerimize ve halkımıza Cumhuriyet Bayramı'nın ruhuna uygun sinema filmi izlettirelim istedik. Ve herkesin duygulanarak ve gururlanarak izleyeceği "120" filmi bugün ve yarın burada sizlere ve halkımıza yönelik sinema gösterimi olarak sunulacak" dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, " İzleyemeyen vatandaşlarımıza özellikle bu sinema filmini izlemelerini tavsiye ediyorum. Cumhuriyetimizin nasıl zor şartlar altında kurulduğunun ve ülkemizin nasıl düşmandan kurtarıldığının gerçek destanlarından biri olan bu film, gerçekten izlemeye değer" dedi.